1

Pontjesroute De 8 van Grou


-advertentiepositie-Pontjesroute De 8 van Grou

Lastig fietsen, al dat water in Friesland. Gelukkig hoef je er niet helemaal omheen te rijden. Met de fietsroute De 8 van Grou maak je gebruik van diverse pontjes. De route wordt daarom ook wel de Pontjesroute genoemd. De leuke kleine pontjes worden soms door vrijwilligers bediend en soms bedien je de pont gewoon zelf. Doe je de totale route, dan maak je maar liefst meer dan tien keer een oversteek met een pont!

Bezienswaardigheden onderweg

Op de fiets geniet je van het prachtige watergebied van Midden-Friesland. Je passeert Nationaal Park De Alde Feanen, leuke Friese dorpen en weidse landschappen. De naam van de route slaat op de twee lussen die de fietsroute maakt door het Friese Merengebied en die samen een acht vormen.

Startpunten Pontjesroute

U kunt kiezen uit verschillende afstanden en routes, variërend van 35 tot 45 kilometer. Alle routes, waar men ook begint, zijn te combineren. Startpunten voor de fietsroutes zijn divers. Stap bijvoorbeeld op in Grou, Akkrum, Earnewâld, De Veenhoop, Warten, Suwâld of Leeuwarden. Hoe bont je de fietstocht maakt, bepaal je zelf. Er zijn verschillende afstanden en routes binnen De 8 van Grou, variërend van 35 tot 45 kilometer.

Pontjesroute De 8 van Grou in Grou leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek de8vangrou.nl

Pontjesroute De 8 van Grou
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.