Ark of Noah - VerhalenArk

De Ark van Noach vaart de wereld rond. Eerder legde de boot aan in onder andere de havens van Schagen, Rotterdam, Sliedrecht, Arnhem, Amsterdam, Drachten, Aalsmeer en Hoorn. Momenteel ligt de Ark op Urk, om daar bezoekers een indruk te geven van het Bijbelse schip en het kerstverhaal. De VerhalenArk blijft hier ongeveer vier weken (afhankelijk van de weersomstandigheden). Het gaat hier natuurlijk niet om de echte ark, maar om een enorme replica. Aad Peters is de eigenaar van de Ark, waar achttien maanden aan is gewerkt.

Er is ook een groter exemplaar van de ark. Lees meer over de grote Ark van Noach en waar u die kunt bezoeken.

In de Bijbel staan de exacte afmetingen van de Ark van Noach. Deze was ongeveer honderdveertig meter lang. De Nederlandse Ark is met zijn zeventig meter dus 'slechts' half zo groot. Aad Peters, bedenker van onder andere Bulletje in de Mini Playback Show, veranderde de Ark in een cultureel, Bijbels entertainmentschip.

Vredesduif

"Huibers richtte zich vooral op het verhaal van Noach", vertelt Peters aan het Nederlands Dagblad. "Dat leek mij het perfecte podium om de rest van de verhalen uit de Bijbel te laten zien." De route door Peters' Ark begint bij Adam en Eva en eindigt via Noach, David en Goliath bij Jezus. Speciaal voor Kerst heeft Peters een kerststal ingericht, met levende kippen, schapen, alpaca's een zelfs dromedarissen. Peters wil niet evangeliseren. "Bekering laat ik over aan God."

Bezoek www.verhalenark.nl »