Museum Valse Kunst
Museum Valse Kunst

Kunst is leuk, vinden ze in Museum Valse Kunst. En kunst hebben ze daar volop: schilderijen, glaskunst en werk van meestervervalsers. Je kunt er stilletjes van genieten, maar ook mee lachen. Zeker bij de valse kunst.

Valse kunst

Het werk van beroemde kunstenaars als Appel, Picasso, Dalí, Matisse en Rodin wordt vaker vervalst dan je denkt. In Museum Valse Kunst komen alle trucs van vervalsers aan bod. Wat is het verschil tussen een vervalsing en een kopie? Hoe worden de mensen belazerd? En wat beweegt meestervervalsers als Han van Meegeren of Geert Jan Jansen om schilderijen te vervalsen? Deskundige rondleiders vertellen het allemaal, met een knipoog. En met voorbeelden, want er hangen veel vervalsingen in dit voormalige gemeentehuis van Vledder.

Glaskunst en exposities

Maar er is nog meer te beleven; zo is er ook hedendaagse glaskunst te zien. Daar is niets vervalst bij en het is een collectie waar het museum erg trots op is, boordevol unieke stukken. Ook de Drentse kunst en het werk van regionale kunstenaars in de wisselexposities is echt en bijzonder. Kinderen kunnen aan de slag in het kinderatelier. Plof ook even neer op het een terras en snuffel in de winkel naar exclusieve glaskunst en glassieraden.

Museum Valse Kunst in Vledder leent zich ook goed voor een bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Allerlei soorten kunst. Foto: Toon Goos
Kom op bezoek bij Museums Vledder. Foto: Toon Goos
Allerlei soorten kunst. Foto: Toon Goos
Allerlei soorten kunst. Foto: Toon Goos
Allerlei soorten kunst. Foto: Toon Goos
Ontdek het verschil tussen nep en echt. Foto: Toon Goos