Museums Vledder

Museums Vledder

Kunst is leuk, vinden ze in de Museums Vledder. En kunst hebben ze daar volop: schilderijen, glaskunst en werk van meestervervalsers. Je kunt er stilletjes van genieten, maar ook mee lachen. Zeker bij de valse kunst. De Museums Vledder is een uit de hand gelopen hobby van twee kunstverzamelaars, Henk en Erna Plenter.

Valse kunst

Alle trucs van vervalsers komen aan bod. Ook de verhalen over de meestervervalsers, zoals Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Wat is het verschil tussen een vervalsing en een kopie? Hoe worden de mensen belazerd? Hoe zorg je dat jij niet opgelicht wordt? Deskundige rondleiders vertellen het allemaal, met een knipoog.

Hedendaagse glaskunst

Maar er is nog meer te beleven; zo is er ook bijzonder hedendaags glas te zien. Een collectie waar ze in De Museums bijzonder trots op zijn en veel unieke stukken kent.

Tentoonstellingen

Drie keer per jaar is er een nieuwe tentoonstelling. Dan is er nog de Drentse kamer met werk van Drentse meesters, een kinderatelier en een theeschenkerij in de bibliotheek.

Waarom 'Museums' en niet 'Musea'? Vraag dat maar eens in Vledder!

Museums Vledder in Vledder leent zich ook goed voor een bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Allerlei soorten kunst. Foto: Toon Goos

Kom op bezoek bij Museums Vledder. Foto: Toon Goos

Allerlei soorten kunst. Foto: Toon Goos

Allerlei soorten kunst. Foto: Toon Goos

Allerlei soorten kunst. Foto: Toon Goos

Ontdek het verschil tussen nep en echt. Foto: Toon Goos