Museum Weesp
Museum Weesp

Beleef Weesp van veenlandschap tot industriestad! Museum Weesp vertelt het verhaal van de stad en haar inwoners. Het museum is geherbergd in het stadhuis van Weesp (uit 1776) en werd eerder Gemeentemuseum Weesp genoemd. De hoofdcollectie van het museum bestaat uit Hollands porselein uit de achttiende eeuw.

Bekijk archeologische vondsten uit de IJzertijd en latere perioden. Schilderijen, jeneverkruiken en stadszegels geven een indruk van de stad in zijn bloeiperiode in de zestiende eeuw, toen de jenever- en bierindustrie op zijn hoogtepunt was. Bewonder ook een grote collectie Weesper porselein uit de eerste Nederlandse porseleinfabriek - te vinden in Weesp. En dan zijn er nog verschillende moderne industrie├źn die aan bod komen, zoals een 'chocvolle' kamer met reclamemateriaal van Cacaofabriek C.J. van Houten en andere bekende Weesper bedrijven als Magneet, Sluis, Solvay en Geesink.

Museum Weesp in Weesp leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.museumweesp.nl