Deventer Koekwinkel

Deventer Koekwinkel

De koek van Deventer, die moet je geproefd hebben! Stap binnen in het nostalgische winkeltje in het centrum van de stad en verwen je smaakpapillen met de lekkerste kruidkoek van het land. Probeer de halve ellekoek eens, of de lekkere gemberstukjes. Bussink Deventer koek heeft alles wat met kruidkoek te maken heeft. Geniet in de koffie- en theeschenkerij van versgebakken kruidkoek met een dampend kopje koffie. Gezellig met een groep vrienden koffiedrinken? Reserveer dan de ruimte voor 25 personen op de bovenverdieping.

Geschiedenis

Uit de gildeboeken van de vroegere Hanzestad blijkt dat Jacob Bussink in 1593 zijn bakkerij begon onder de naam 'In de van oudsher gekroonde Allemansgading'. Het bedrijfje was geheel gespecialiseerd in Deventer Kruidkoek. Rond 1910 startte de bakker ook met ontbijtkoek. In 1952 verhuisde de koekbakker naar de huidige locatie, waar nog steeds de echte Deventer koek wordt verkocht.

Deventer Koekwinkel in Deventer leent zich ook goed voor een vriendinnendag, high of afternoon tea en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Deventer Koekwinkel

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.