Zaans Museum & Verkade Experience

Ontdek de historie van Zaandam in het Zaans Museum. Schilderijen, foto's, films, Zaans beschilderd meubilair en prachtige gebruiksvoorwerpen laten zien hoe het leven en werken in de Zaankanter er vroeger aan toe ging. Bekijk het pronkstuk: een origineel schilderij van Monet, die vier maanden in de Zaanstreek verbleef. Het schilderij heet 'De Voorzaan en de Westerhem'.

Onderdeel van dit museum is de Verkade Experience: ruim honderd jaar geleden begon Verkade met een brood- en beschuitfabriek die zou uitgroeien tot één van de bekendste en meest gegeten merken van Nederland. In het museum is de hele geschiedenis van dit indrukwekkende bedrijf te zien in beeld, geluid en tekst.

In de Verkade Experience wanen bezoekers zich in een oude Verkadefabriek. Hier komt de geschiedenis van chocolade en biscuit tot leven. Het museum heeft een uitgebreid pakket educatieve programma’s voor het basisonderwijs en voorgezet onderwijs.

Zaans Museum & Verkade Experience in Zaandam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.