Reis langs wonderlijke culturen in Museum Volkenkunde

Reis mee naar Afrika, Amerika, Azië, China, Indonesië, Japan, Korea, de poolgebieden en Oceanië. Verwonder je over magische voorwerpen, schitterende sieraden en wereldberoemde topstukken in Museum Volkenkunde. Bewonder de veelkleurige verentooien van de Amazone Indianen en verbaas je over de ingenieuze kleding van de poolbewoners. Ooit een jas van zalmhuiden gezien? Hier zie je het!

Lees alles over onze ontdekkingsreis door Museum Volkenkunde.

Buitengewone kunst

Niet alleen binnen is van alles te zien en te beleven, ook buiten moet je zeker een kijkje nemen. Buiten bij de ingang loop je tegen een acht meter hoge totempaal aan! In de museumtuin is kunst te vinden van kunstenaars over de hele wereld, maar ook een speciaal gemaakte Waka, een traditionele Maori-kano. Naast de grote zalen en kunst in de buitenlucht, zijn er ook kleinere tentoonstellingen. Vroege foto's uit China, prentkunst uit Japan, of een muzikale reis door de wereld.

Rijksmuseum Volkenkunde

Voor kinderen

In Museum Volkenkunde is alle ruimte voor kinderen: er zijn leuke speurtochten en in de vakantie kun je meedoen met activiteiten. Helemaal bijzonder is de Wilde Bus. Laat je fantasie hier de vrije loop en reis in dit wonderlijke voertuig door de wereld met bekende figuren uit kinderboeken. Speciaal voor kinderen met heel veel fantasie (en welk kind heeft dat niet?). Nog meer beleven in het museum? Verzamel vier superkrachten in het museum, zoals Danskracht, Beschermkracht of Superslimkracht en word lid van de Wereld Club, de kidsclub van het museum! Dan krijg je een stoere tattoo en krachtenkaartjes. Daarmee kun je overal het spel Aarde, water en vuur spelen. Nieuwsgierig? Lees meer over de Superkrachten en de Wereld Club!

Reis langs wonderlijke culturen in Museum Volkenkunde in Leiden leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Gezichten bij Afrika. Foto: Museum Volkenkunde.

Bekijk bijzondere exotische sieraden. Foto: Museum Volkenkunde © Kirsten van Santen.

Gezichten bij Afrika. Foto: Museum Volkenkunde.

Gezichten bij Afrika. Foto: Museum Volkenkunde.

Gezichten bij Afrika. Foto: Museum Volkenkunde.

De indrukwekkende cultuur van China. Foto: Museum Volkenkunde.

Gezichten bij Afrika. Foto: Museum Volkenkunde.

Bewonder voorwerpen uit Japan en Korea. Foto: Museum Volkenkunde.