Reis langs wonderlijke culturen in Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde

Reis mee naar Afrika, Amerika, Azië, China, Indonesië, Japan, Korea, de poolgebieden en Oceanië. Verwonder je over magische voorwerpen, schitterende sieraden en wereldberoemde topstukken in Museum Volkenkunde. Bewonder de veelkleurige verentooien van de Amazone indianen en verbaas je over de ingenieuze kleding van de poolbewoners. Ooit een jas van zalmhuiden gezien? Hier zie je het!

Buitengewone kunst

Niet alleen binnen is van alles te zien en te beleven, ook buiten moet je zeker een kijkje nemen. Zo loop je bij de ingang al tegen een acht meter hoge totempaal aan. In de museumtuin vind je kunst van kunstenaars over de hele wereld, met als één van de topstukken een speciaal gemaakte Waka, een traditionele Maori-kano. Naast de grote zalen en kunst in de buitenlucht, zijn er ook kleinere tentoonstellingen die elkaar geregeld afwisselen. Bewonder bijvoorbeeld unieke foto's uit het vroege China, traditionele prentkunst uit Japan of maak een muzikale reis over de wereld.

Volkenkunde voor kinderen

In Museum Volkenkunde is alle ruimte voor kinderen: er zijn leuke speurtochten en in de vakantie kun je meedoen met activiteiten. Helemaal bijzonder is de Wilde Bus. Laat je fantasie hier de vrije loop en reis in dit wonderlijke voertuig door de wereld met bekende figuren uit kinderboeken. Ook leuk: verzamel op een speurtocht vol opdrachten vier superkrachten in het museum. Als beloning krijgen kinderen een tattoo en mogen ze lid worden van de Wereld Club.

Museum Volkenkunde in Leiden leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 10,00 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Gezichten bij Afrika. Foto: Museum Volkenkunde.

Bekijk bijzondere exotische sieraden. Foto: Museum Volkenkunde © Kirsten van Santen.

Gezichten bij Afrika. Foto: Museum Volkenkunde.

Gezichten bij Afrika. Foto: Museum Volkenkunde.

Gezichten bij Afrika. Foto: Museum Volkenkunde.

De indrukwekkende cultuur van China. Foto: Museum Volkenkunde.

Gezichten bij Afrika. Foto: Museum Volkenkunde.

Bewonder voorwerpen uit Japan en Korea. Foto: Museum Volkenkunde.