Rijksmonument Waterloopbos

Rijksmonument Waterloopbos

Rijksmonument Waterloopbos in Flevoland is een unieke combinatie van natuur en techniek. Het Waterloopkundig Laboratorium deed hier van 1951 tot 1996 onderzoek en bootste met modellen allerlei waterloopkundige werken na. In het bos vind je nog steeds miniaturen van onder andere de havens van IJmuiden en het Noordzeekanaal.

Het Bezoekerscentrum Waterloopbos is de ideale startplek voor een bezoek aan het natuurgebied. Hier beginnen allerlei wandelroutes en er is een waterspeelplek voor kinderen. De koffie staat klaar en je kunt je natuurkennis testen en luisteren naar verhalen over het gebied. Excursies zijn mogelijk op aanvraag. Voor kinderen is er een speciale wandelroute - het Stippelpad - en een speurtocht.

In het Waterloopbos worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Je kunt er ook vergaderen en van 1 april tot 1 november kamperen of slapen in de boswachterskeet. Bekijk alle mogelijkheden en tarieven op de website.

Rijksmonument Waterloopbos in Nes leent zich ook goed voor een schoolreisje, workshop en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Rijksmonument Waterloopbos

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.