Rijksmonument Waterloopbos


-advertentiepositie-



Rijksmonument Waterloopbos

Rijksmonument Waterloopbos in Flevoland is een unieke combinatie van natuur en techniek. Het Waterloopkundig Laboratorium deed hier van 1951 tot 1996 onderzoek en bootste met modellen allerlei waterloopkundige werken na. In het bos vind je nog steeds miniaturen van onder meer de havens van IJmuiden en het Noordzeekanaal. De grootste opstelling in het bos is die van de Deltawerken.

Wandelen

In het Waterloopbos zijn verschillende routes uitgezet;je kunt zowel een klein rondje als een lange route lopen. De routes starten bij Paviljoen Het ProefLab, waar je kunt kiezen uit drie gemarkeerde wandelroutes en twee rolstoelroutes. Bewonder de modellen en sta stil bij al het werk wat vooraf ging voor de aanleg van Maasvlakte in Rotterdam, de Libische oliehaven, de haven van Bangkok en de Deense kust. Bij het Paviljoen kun je lekker lunchen of dineren. Leuk: er is zelfs een menukaart voor de hond.

Natuur

De natuur gaat al jaren z'n gang in het Waterloopbos en dat is te zien! De modellen zijn bedekt met mos en allerlei planten en bomen eisen hun plekje op. Kikkers en salamanders hebben er een fijn thuis en als je geluk hebt spot je zelfs een ijsvogel!

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Rijksmonument Waterloopbos
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.