Culinaire stadswandeling door Elburg

Culinaire stadswandeling door Elburg

Al wandelend cultuur snuiven door het historische stadje Elburg op de Veluwe. Dit Gelderse stadje barst van de historie. De wandeling wordt onderbroken door een voor-, hoofd- en nagerecht in verschillende restaurants. Met recht een culinaire wandeling, een geslaagd en gezellig uitje voor lente, zomer, herfst en winter.

De wandeling is bedoeld voor groepen en kan op eigen gelegenheid worden gemaakt, maar desgewenst kan er ook een gids meelopen. Stel thuis alvast de wandeling en de gerechten samen, dat belooft al heel wat voorpret!

Ga terug in de geschiedenis van het stadje, dat in 2010 vierde dat het 777 jaar geleden stadsrechten kreeg. In Elburg is heel veel bij het oude gebleven. Het stadje telt meer dan 300 monumenten. Nergens vind je zoveel monumenten zo dicht bij elkaar. Juist daarom leent Elburg, aan het Veluwemeer, zich bij uitstek voor het maken van een culinaire stadswandeling. Op je wandeling door het stadje leer je Elburg kennen: het oude klooster, de Vischpoort, de vele statige panden die elk een eigen verhaal vertellen, maar ook invloedrijke personen en aardige anekdotes.

Wandelen door Elburg

Culinair

Op culinair gebied heeft Elburg veel te bieden: restaurants en zaken met een goede naam en faam die je laten genieten van gerechten die zeker in de smaak vallen en je laten kennismaken met verrassende producten. Er kan ook een accent worden gelegd op wijn of bier. Vraag naar de beschikbaarheid en de voorwaarden.

Culinaire stadswandeling door Elburg in Oosterwolde leent zich ook goed voor een vriendinnendag en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Culinaire stadswandeling door Elburg

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.