Historische zeilevenementen met een botter op de voormalige Zuiderzee

Historische zeilevenementen met een botter op de voormalige Zuiderzee

Kruip in de huid van een Spakenburger visserman en ervaar het harde leven op zee. Bij Botterverhuur.nl weten ze je aan de hand van sterke verhalen vol weemoed en heroïek terug te brengen naar vroeger toen het IJsselmeer nog een ruige Zuiderzee was. Stap aan boort en help aanpakken op de historische botter. Hijs de zeilen!

Palingrace

Leer elkaar goed kennen tijdens een hilarische Palingrace. Deze competitieve zeildagtocht met unieke botters is ideaal voor bedrijfs- en familiefeesten. De deelnemers worden in teams van maximaal twaalf personen ingedeeld en varen elk op hun eigen botter. Samen met een ervaren botterschipper bepalen de teams welke route het beste gezeild kan worden naar de finish. Wie vaart de scherpste tijd en neemt het pondje paling mee naar huis? Het dagvullende wedstrijdprogramma is compleet met typische visserijlekkernijen. Denk aan een schippersborrel met verse haring, een uitgebreide lunch aan boord van het schip, borrelhapjes en een luxe diner naar keuze.


Spannende avondtocht

Vaar de donkere nacht in met het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee. De avondtocht 'Nachtmerrie van 't Bloedwief' is zeiltechnisch gezien indrukwekkend. Ervaar de enorme krachten die bij het zeilen betrokken zijn. Nog niet spannend genoeg? Vaar dan met meerdere schepen tegelijkertijd en maak er een wedstrijd van. Natuurlijk is er tijdens deze avondtocht meer dan genoeg te eten, waaronder lekkere borrelhapjes, een warm en koud buffet in 't Schippershuys en een schippersborrel. Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden bij Botterverhuur.nl. Kijk op de website voor de leukste middag-, avond- en dagtochten.

Historische zeilevenementen met een botter op de voormalige Zuiderzee in Bunschoten leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, themafeest, vrijgezellenfeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Historische zeilevenementen met een botter op de voormalige Zuiderzee

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.