Kasteel Grasbroek


-advertentiepositie-Kasteel Grasbroek

Omringd door een rijkdom aan planten, zoals de sleutelbloem en de bittere veldkers, trotseert Kasteel Grasbroek al eeuwen de tijd. Het kasteel bestaat sinds 1596 en ligt aan de Bornerweg tussen de dorpen Born en Limbricht. Tot voor kort bewoonde de familie Barbou de Roosteren het statige gebouw. Nu is Natuurmonumenten de gelukkige eigenaar van Kasteel Grasbroek. Het kasteel is gebouwd door Alexander van Drimborn, die het nabijgelegen kasteel van Born aan zijn broer Johan moest afstaan. Dit kasteel is door brand verwoest, maar Kasteel Grasbroek is nog prachtig intact.

Slapen op een kasteel

Na een ingrijpende restauratie in 1987 kan iedereen zich voor even kasteelheer of -vrouwe voelen. Het kasteel is namelijk ingericht als vakantiehuis voor maximaal twaalf personen. De hoge plafonds, de schietgaten en de originele schouw roepen de sfeer van vroeger op, toen de eerste bewoners hun intrek namen in dit statige bouwwerk. Er is een ruime woonkamer, een eetkamer met een grote eettafel en een grote keuken. Via de imposante wenteltrap is de eerste verdieping te bereiken. Hier zijn vier slaapkamers. Op de tweede verdieping is een vijfde slaapkamer ingericht. Het kasteel ligt in een prachtig natuurgebied, met een grote plantenrijkdom, kleine beekjes en oude verdedigingsheuvels.

Kasteel Grasbroek in Guttecoven leent zich ook goed voor een weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Foto's: Kasteel Grasbroek.
Foto's: Kasteel Grasbroek.