Amerikaanse Begraafplaats

Volg een rondleiding over de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats in Margraten. In het mooie Limburgse heuvelland staan duizenden witte kruizen in uitgestrekte rijen. Kort na de bevrijding van Zuid-Limburg zocht het Amerikaanse leger een locatie waar de gesneuvelde soldaten een laatste rustplaats kregen. Sittard lag te dicht bij het front, dus werd er voor Margraten gekozen. De eerste begrafenis vond plaats op 11 november 1944.
Twee jaar na de opening van de Amerikaanse begraafplaats was het aantal graven al opgelopen tot 17.742. Naast Amerikaanse soldaten kregen ook 3.075 Duitsers, 692 Russen en 1.026 geallieerde soldaten hier een rustplaats. De begraafplaats is in 1947 volledig heringericht en de geallieerde, Russische en Duitse doden werden ergens anders begraven. Loop langs de 8.301 gesneuvelden en sta stil bij de 'Walls of the Missing' met lijsten van vermisten.

Amerikaanse Begraafplaats in Margraten leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Visit Zuid-Limburg
Foto: Visit Zuid-Limburg