Landgoed Staverden
Bezoek Landgoed Staverden

Geniet van de prachtige natuur rondom het gracieuze Kasteel Staverden op de Veluwe. Dit eeuwenoude landgoed, inclusief extravagante kasteeltuinen, heeft officieel stadsrechten. Het idee was om van het landgoed een florerende stad te maken, maar de plannen die in 1298 werden gemaakt zijn nooit van de grond gekomen. Wel is Staverden in 2012 officieel uitgeroepen tot kleinste stad van de Benelux.

Het witte kasteel wordt omringd door een natuurrijk landgoed, vol witte pauwen, aangelegde tuinen en kabbelende beekjes. Kom genieten in de brasserie, huur het kasteel voor een bruiloft of maak een wandeling door dit bijzondere gebied. Het landgoed is maar liefst zeven kilometer lang, dus hier ben je niet snel uitgewandeld. Onderweg kom je sprookjesachtige bossen, bloemenvelden, authentieke boerderijtjes en kabbelende beekjes tegen.

Landgoed Staverden in Staverden leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, high of afternoon tea, familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

 Bezoek www.beleefstaverden.nl

Landgoed Staverden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.