Speelnatuur Tiengemeten


-advertentiepositie-Natuurspeelterrein Speelnatuur op eiland Tiengemeten

Als kinderen achter het Speelnatuurhuis op Tiengemeten de natuurspeeltuin ontdekken weten ze even niet waar ze moeten beginnen. Wat groot! En overal water! Het maakt eigenlijk niet uit waar ze heen rennen, want overal komen ze iets leuks tegen om te doen. Kruipbuizen door een heuvel. Een doolhofeiland. Een eiland waar ze hutten en vlotten kunnen bouwen. Stenen in de kleine waterstroompjes om een dam te bouwen. En in de verste hoek een uitkijkpunt, vanwaar ze alles kunnen overzien. Zo ingericht, dat kinderen met en zonder een beperking heerlijk samen kunnen spelen.

Overal staan picknicktafels. Er is een overdekte vuurplek om broodjes te roosteren en als het moet even te schuilen voor de regen. En er zijn toiletten, douches en kleedhokjes. Want reken maar dat je kroost hier lekker vies wordt. Het is bijna een must met zoveel water, zand en modder. De ukkies hebben hun eigen eiland met ploeterbeekje, schildpadfontein en hutjes van wilgentenen. Tip: Tiengemeten is een eilandje, dus reserveer op tijd kaartjes voor de pont.

Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen speelgebied. Zo is Ukkie-eiland voor de allerkleinsten veel vlakker dan het speelgebied voor de oudere kinderen.

Speelnatuur Tiengemeten in Tiengemeten leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor peuters, kleuters en kinderen.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Foto: Natuurmonumenten © Janko van Beek
Foto: Natuurmonumenten © Janko van Beek
Foto: Natuurmonumenten © Janko van Beek
Foto: Natuurmonumenten © Janko van Beek