Ark van Noach op ware grootte

Ark van Noach

Let op: De ark ligt niet meer in Dordrecht en is niet meer open voor publiek. De eerste Ark was al enorm, maar deze nieuwe Ark van Noach is nog tien keer groter. Ontdek hoe Noach en zijn gezin leefden op dit indrukwekkende schip, dat op ware grootte is nagebouwd!

Ark van Noach

De Ark van Noach is precies op ware grootte nagebouwd, zoals het in de Bijbel beschreven staat. Het schip is wel 20.000 vierkante meter groot. Tijdens een bezoek aan de Ark krijg je een indruk hoe het schip eruit heeft gezien en hoe Noach en zijn gezin geleefd moeten hebben. De reis begint bij een enorm waterrad. Deze is weer verbonden aan een zaag, die daardoor zelf begint te zagen. "Noach heeft het schip in zijn eentje gemaakt, maar hij moet ergens hulp hebben gehad. Deze zelfzagende zaag zou daar een voorbeeld van kunnen zijn", volgens een medewerkster van het schip. Zo is alles wat je ziet in de Ark gebaseerd op het verhaal van Noach.

Ook zijn er filmzalen en een restaurant waar je een prachtig uitzicht hebt over rivier de Merwede en de stad Dordrecht.
Kom en aai de schapen en konijnen of sta oog in oog met een levensgrote olifant! De 'Ark-belevenis' neemt iedereen mee terug naar het verhaal van Noach.

Lees ook: Sneak preview in Ark van Noach.

Ark van Noach in Dordrecht leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en kinderfeestje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Ark van Noach

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.