Bezoek de Kilsdonkse Molen: een levendige historie

Molen Kilsdonk

De wieken van de korenmolen draaien weer als vroeger en uit de oliemolen druppelen verschillende soorten olie. De Kilsdonkse Molen is gered! Bezoek dit idyllische stukje historie en neem een kijkje bij de molenaar. Een educatief en bijzonder bezoek.

Na zijn hoogtijdagen in de veertiende eeuw zette het verval van de Kilsdonkse Molen in. Wat er overbleef van de korenmolen en de oliemolen was slechts een treurige romp zonder wieken en het gebouw van de oliemolen. Gelukkig waren er mensen die dit niet konden aanzien en met fondsen en subsidies de molens nieuw leven inbliezen. Het resultaat is een prachtig plaatje van een voorbije tijd, de moeite van het bezoeken waard. In het winkeltje liggen de producten uit de molen als vanouds te pronken en tijdens een rondleiding met een gids leert iedere bezoeker meer over de werking van de molens. Ook vertrekt er dagelijks een fluisterboot vanuit de Kilsdonkse Molen naar Kasteel Heeswijk en terug.
Tip: neem een pak pannenkoekenmix mee naar huis en bak de lekkerste pannenkoeken!

Molen Kilsdonk in Dinther leent zich ook goed voor een schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Molen Kilsdonk

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.