Zoo Bizar: exotische mini-dierentuin in een boerderij

Een gordeldier trappelt voorbij, een slang kringelt zich langzaam om een tak en aan het plafond hangt een vleerhondje. Stap binnen in Zoo Bizar, een piepkleine dierentuin verstopt in een oude boerderij. Hier vind je meer dan dertig dieren, waar de medewerkers je graag de leukste verhalen over vertellen!

Een wurgslang om je nek

Wist je dat een gordeldier heel sportief is? En dat de schattige tenrek op een egel lijkt, maar in zijn DNA meer weg heeft van een olifant? Dit soort leuke weetjes leer je in Zoo Bizar. Loop rond en maak kennis met stinkdieren PéPé, Tijgertje en Spot, Takkie de wandelende tak en Roos de Rozenkever. De medewerkers hebben alle tijd om je vragen te beantwoorden. Ook mag je zelf dieren vasthouden! Wie durft een wurgslang om de nek te hangen of een vogelspin over zijn hand te laten lopen?

Boerderij

Naast de ruimte met de exotische dieren vind je een boerenstal waar varkens knorren en konijntjes rondhuppen. Ruik de heerlijke geur van stro en voel de kriebelende snoetjes als je de dieren aait.

Museumdorp Orvelte

Zoo Bizar ligt in het prachtige museumdorpje Orvelte, waar geen auto's rijden en allemaal monumentale boerderijen staan. Leuk om je bezoek aan de mini-dierentuin te combineren met een tocht door het dorp en de omliggende natuur. Zo ligt tegenover de boerderij een schaapskooi en vind je verderop een klim- en klauterpad.

Zoo Bizar: exotische mini-dierentuin in een boerderij in Orvelte leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 6,50 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.