Theepottenmuseum Swartbroek

Theepottenmuseum Swartbroek

Een theepot ziet er altijd hetzelfde uit, normaal gesproken dan. Maar in het Theepottenmuseum vallen de bezoekers van de ene verbazing in de andere. In dit museum zijn meer dan 2000 theepotten te bekijken in allerlei soorten, maten en vormen. Komt er echt thee uit dat groene Marsmannetje of ergens uit het gezellige tafereeltje van een oma met haar katten?

Je kunt het werkelijk zo gek niet bedenken of er is een theepot van gemaakt. Een theepot in de vorm van een scheidsrechter, een huisje, een bus of een keukentje compleet met servies! Of helemaal bedekt met fruit en in de vorm van een grote aardbei. De hoeveelheid bizarre en aparte theepotten in dit Limburgse museum neemt nog steeds toe, want herhaaldelijk gaan de medewerkers op theepottenjacht.

Maak er een heel dagje uit van en wandel eerst door de mooie omgeving en natuurgebied De Krang. Daarna lekker uitrusten in het theepottenmuseum met uiteraard een kopje thee. Nou vooruit, koffie schenken ze ook.

Theepottenmuseum Swartbroek in Swartbroek leent zich ook goed voor een vriendinnendag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Theepottenmuseum Swartbroek

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.