Struintocht Millingerwaard en Ooijpolder

Struintocht Millingerwaard en Ooijpolder

Tijdens een begeleide struintocht ontdek je de prachtige natuur van de uiterwaarden van de Waal. Natuurgids Jan Cornelissen is helemaal thuis is dit gebied en neemt je graag mee op excursie. Hij organiseert tochten door de Millingerwaard en door de Ooijpolder. De struintochten zijn ook leuk om te doen met een groep vrienden, familie of collega's. Neem rechtstreeks contact op met de gids voor het boeken van een wandeling.

De Millingerwaard ligt in een binnenbocht van de rivier de Waal. Uniek voor dit gebied zijn de rivierduinen, ontstaan door de stroming van het water in combinatie met de wind. De duinen groeien ieder jaar nog aan. Het gebied heeft een bijzondere vegetatie doordat het zand warm en droog is en ook nog eens voedselarm. Je vindt hier bijzondere en zeldzame planten. In de Millingerwaard lopen 'grote grazers' die ervoor zorgen dat de waard open blijft: Konikpaarden en Gallowayrunderen.

De Ooijpolder en Duffelt is een kleinschalig agrarisch landschap met fraaie boerderijen, schilderachtige dijkhuisjes, hagen, rietmoerassen, poelen, hooilanden en bloemrijke dijkhellingen. Vogelaars halen hier hun hart op: ganzen, roerdomp, blauwborst, ijsvogel, zilverreiger, kraanvogel en nog veel meer. Kies een van deze mooie gebieden uit en geniet van de prachtige natuur!

Struintocht Millingerwaard en Ooijpolder in Ooij leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Struintocht Millingerwaard en Ooijpolder

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.