Kaas proeven in een Volendamse kaasfabriek

Kaas proeven in een Volendamse kaasfabriek

Tot ver over de landsgrenzen zijn ze er dol op: echte Nederlandse kaas! Sta met je neus boven op het productieproces van dit smakelijke zuivelproduct in de Cheese Factory in Volendam. In de kaasfabriek maken ze hier iedere dag ambachtelijke boerenkaas. Hoe dat precies in zijn werk gaat? De kaasmeisjes geven graag demonstraties! Of ze snijden vast een lekker plakje voor je af om te proeven... In de Cheese Factory proef, ruik en beleef je echte Volendamse kaas!

Van wrongel tot heerlijke kaas

Naast vissers en muziek kunnen bezoekers van Volendam nu ook geniet van kaas! De Cheese Factory deelt alle geheimen van het kaasmaken in een demonstratie in de eigen kaasfabriek. De aanwezige kaasmeisjes laten graag zien hoe zuursel en stremsel uiteindelijk als een prachtig gele kaas op de plank belanden. In de fabriek wordt echte Volendamse kaas gemaakt, die je vervolgens in de kelder kunt proeven onder leiding van een deskundige kaasproever. Na deze verwennerij koopt iedereen zijn of haar favoriete kaas in de winkel. Lekker om thuis van na te genieten!

Kaas van vroeger

Kaas is een heel oud product, het bestaat namelijk al 6000 jaar! De geschiedenis van kaas gaat voor je leven in het museum. Hier hangen mooie foto's van het kaasmaken van vroeger en er zijn oude gebruiksvoorwerpen te zien.

Kaas proeven in een Volendamse kaasfabriek in Volendam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Kaas proeven in een Volendamse kaasfabriek

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.