Hotel Le Ry d'Ave

Hotel Le Ry d'Ave

Aan de voet van de heuvels van de Ardennen ligt het kleinschalige Hotel Le Ry d'Ave. In de rivier leven forellen, die de bezoekers van het hotel zelf mogen vangen, als ze 's avonds tenminste forel op hun bord willen.

Een wandeling door de bloemrijke tuin doet de bezoeker vergeten dat hij zich op zo'n honderd kilometer afstand van de Nederlandse grens bevindt. Maar ook in het hotel is het goed toeven. De gastvrije sfeer komt direct tot uiting dankzij het warme onthaal van de eigenaar. Le Ry D'Ave is één van de weinige hotels in de Ardennen die nog volledig in handen is van een familie, iets dat de gemoedelijke ambiance ten goede komt. Door de prachtige, heuvelachtige omgeving leent Hotel le Ry d'Ave zich perfect als uitvalbasis voor wandelliefhebbers.

Koninklijk genieten


Ook echte Bourgondiërs komen aan hun trekken bij het hotel nabij het toeristische Rochefort. De koks van het hotel serveren heerlijke gerechten als parelhoen, eendenlever en kabeljauw. De creaties vallen niet alleen in de smaak bij gewone burgers. Hotel Le Ry d'Ave wordt regelmatig vereerd met koninklijk bezoek. Koning Albert heeft vlakbij het hotel namelijk een eigen optrekje en gaat tijdens het jachtseizoen graag een hapje eten in het sfeervolle restaurant van Le Ry d'Ave.

Overnachten


Ook de kamers van het hotel laten niets te wensen over. De ruime vertrekken zijn uitgerust met televisie, telefoon, minibar, kluis en een badkamer met bad, douche, föhn en toilet. In de ochtend worden de gasten wakker met de heerlijke geur van vers ontbijt dat geserveerd wordt in het restaurant.

Hotel Le Ry d'Ave in Rochefort leent zich ook goed voor een weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Hotel Le Ry d'Ave

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.