Grot van Han
De Grotten van Han

Laat je betoveren door de Grot van Han! Een honderd jaar oude tram neemt je mee naar een plek die je verbijstert. Aan de poort van de Ardennen, in het plaatsje Han-sur-Lesse, ligt namelijk een van de bekendste grotten van Europa. De grot kent een ingewikkeld gangenstelsel van wel zeventien kilometer! Helaas is de volledige grot niet te bezoeken voor nieuwsgierige aagjes, maar tijdens een rondwandeling met een gids bewandel je twee kilometer van de grot, terwijl je een hoop leert over het ontstaan en de ontwikkeling ervan. Je ziet een kabbelende rivier, indrukwekkende druipstenen, je kruipt door gangetjes, daalt kleine trapjes af en aan het einde van de grot wacht de spectaculaire lichtshow Origin op je. Er zijn twee verschillende rondleidingen om te kiezen: 'De Ontdekking' (75 min) is meer geschikt voor gezinnen, en 'De Doortocht (2 uur) voor een meer ervaren publiek.

Combineer je bezoek aan de Grot van Han met archeologisch museum PrehistoHan. Entree is inbegrepen bij je ticket. Ook gaaf: bezoek het aangrenzende Wildpark en spot de Europese Big Five.

Grot van Han in Rochefort leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek grotte-de-han.be

Foto: Domein van de Grotten van Han.
Foto: Domein van de Grotten van Han.