1

Tentoonstelling In Blik Verbeeld




Tentoonstelling In Blik Verbeeld

» Let op: deze activiteit is voorbij «

We kennen ze allemaal, de verpakkingen van de oer-Hollandse merken Droste, Verkade, Douwe Egberts, Tiktak en Van Nelle. In de expositie In Blik verbeeld wordt aan de hand van honderden geëxposeerde blikken en verpakkingen de ontwikkeling van de logo’s van verschillende bekende merken getoond, de bijbehorende reclames en laten we zien hoe de blikken en verpakkingen tot stand komen. Een feest der herkenning!

Naast nostalgie komt ook een stukje sociale geschiedenis aan bod; de blikken en verpakkingen vertellen ons immers heel veel over de ontwikkelingen in onze maatschappij en onze geschiedenis.

Bij de expositie wordt een uitgebreid randprogramma georganiseerd. Zo geeft de enige nog actieve blikslager van Nederland op zaterdag 6 september een demonstratie in het museum, zijn er elke vrijdagmiddag speciale rondleidingen en vindt er op zondag 14 september een taxatiemiddag plaats waarop bezoekers hun blikken, verpakkingen en reclamemateriaal kunnen laten taxeren door erkende specialisten. Ook worden er bijpassende workshops georganiseerd zoals het maken van dozen en werken met verpakkingsmateriaal.

In Blik verbeeld is te zien van 17 augustus t/m 26 oktober in GR-ID, gevestigd in de Rabenhauptstraat 65 in Groningen en geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur.
Kijk voor meer informatie over In Blik Verbeeld en alle activiteiten de in het kader van deze expositie worden georganiseerd op www.gr-id.nl.

 Bezoek www.gr-id.nl

Tentoonstelling In Blik Verbeeld
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.