Groningen

Groningen: de favorieten van Rineke
GRONINGEN - Ontdek de mooiste plekjes in Groningen!
Schiet met kanonnen bij Terra Mora!
BOURTANGE - Stap bij Terra Mora in de geschiedenis en schiet met kanonnen!

Dagje of weekendje Groningen - wat te doen?

Uitstapjes Groningen (48)

Museum Helmantel

WESTEREMDEN, GRONINGEN - Bewonder de mooiste stillevens van kunstschilder Henk Helmantel in het Groningse Westeremden. Zijn werk is te bezichtigen in zijn woonhuis en expositieruimte.

geopend, open op donderdag, vrijdag en zaterdag

Vlo- en snuffelmarkt Expohallen

WESTERBROEK, GRONINGEN - Liefhebber van brocante? Dan moet je zeker een keer naar de vlo- en snuffelmarkt in de verwarmde Expohallen komen. Het ruime beurscomplex heeft meer dan genoeg aanbod aan brocante en antiek spulletjes, maar ook gloednieuwe artikelen.

open op zondag, woensdag en zaterdag

Het Nederlands Stripmuseum

GRONINGEN, GRONINGEN - Wist je dat er in de prehistorie ook al strips werden gemaakt? Ga mee op reis en neem een kijkje in de ateliers van bekende striptekenaars in het Nederlands Stripmuseum in Groningen.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag

Borg De Fraeylemaborg

SLOCHTEREN, GRONINGEN - Wandel in een park met een Engelse landschapsstijl en bewonder De Fraeylemaborg. Ontdek samen met de kinderen het avontuurlijke sprokkelpad of loop een van de andere routes.

's maandags gesloten

Kinderwagenmuseum

NIEUWOLDA, GRONINGEN - Dat kinderwagens ook aan de grillen der tijd onderhevig zijn, ontdek je al snel in het Kinderwagenmuseum.

geopend, 1 april t/m 30 september

Tschumi Paviljoen

GRONINGEN, GRONINGEN - 'Waarde overtreft tijdelijkheid', dat heeft het Tschumipaviljoen wel bewezen. In 1990 werd het gebouw gerealiseerd in het kader van een kunst- en architectuurmanifestatie. Dat heeft zo goed uitgepakt dat het nog steeds het thuis is voor...

elke dag geopend

Van de redactie

UITagenda Groningen, vanaf 22 september 2018