groningen

Groningen Senioren (30)

Museum Wierdenland

EZINGE, GRONINGEN - De wierden tekenen het landschap rond het Groningse Ezinge. Ontdek alles over het ontstaan van deze heuvels en welke geheimen ze prijsgeven in Museum Wierdenland.

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen vanaf € 2,50

peuters gratis

Het Pieterpad

PIETERBUREN, GRONINGEN - Het Pieterpad is de langste wandelroute, die in Nederland te vinden is. De route voert van Pieterburen naar het eindpunt op de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Loop een etappe of volg het hele pad door het afwisselende Nederlandse landschap.

elke dag geopend

entree gratis

Museum Musica

STADSKANAAL, GRONINGEN - In een voormalig kerkje in Stadskanaal bevindt zich een klein muziekparadijsje. Museum Musica toont vele harmoniums, pianola's, speeldozen, radio's en draaiorgels.

geopend, open op zondag en zaterdag - soms geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

gratis toegang

's Lands Huys

BOURTANGE, GRONINGEN - Restaurant 's Lands Huys ligt aan het pittoreske Marktplein in het centrum van de vesting Bourtange. Sluit je bezoek aan de stad af met een heerlijk diner in dit sfeervolle restaurant.

elke dag geopend

entree vanaf € 19,75

Groningsveer

GRONINGEN, GRONINGEN - Groningsveer biedt vaararrangementen aan. Rondvaarten door de stad Groningen of zeiltochten op de Friese meren, het kan allemaal.

elke dag geopend

entree vanaf € 8,33

Dinopark Landgoed Tenaxx

WEDDE, GRONINGEN - Op het Landgoed Tenaxx in Wedde houden levensgrote dino's zich schuil! Hoor je ze brullen in het woud? Ga op avontuur in het Dinopark op Landgoed Tenaxx. Het park zit ook vol bijzondere bomen.

geopend, open op zondag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

entree vanaf € 9,50

Hortus botanicus Haren

HAREN, GRONINGEN - De grootste botanische tuin van Nederland is te vinden in het Groningse Haren. Planten uit alle streken en landen groeien hier dat het een lieve lust is. Kom tot rust in de Chinese tuin en bewonder de mooiste bloemen in de Floriadetuin.

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 8,50

kinderen vanaf € 4,00

peuters gratis

Noord-Nederlands Trein en Tram Museum

ZUIDBROEK, GRONINGEN - In het oudste stationgebouw van Groningen zit het jonge Noord-Nederlands Trein en Tram Museum. Het Noord-Nederlandse verleden van trein en tram is hier te vinden.

open op zondag en zaterdag

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen vanaf € 2,50

peuters gratis

Groninger Museum

GRONINGEN, GRONINGEN - Een iconische blikvanger in hartje Groningen: het Groninger Museum. Dit bijzondere gebouw vind je op een kunstmatig eiland, tegenover het Centraal Station.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag

volwassenen vanaf € 15,00

kinderen gratis

Spa Loppersum

LOPPERSUM, GRONINGEN - Kom tot rust in het oude Raadhuis van Loppersum. Geniet bij Spa Loppersum van de heerlijke sauna's of van een massage volgens de vier elementen. Ben je na afloop zo ontspannen? Boek dan een heerlijke overnachting in het aangrenzende Hotel Spoorzicht.

elke dag geopend

entree vanaf € 25,50

Zwembad De Hardenberg

FINSTERWOLDE, GRONINGEN - Kom naar het Groningse Finsterwolde en neem een duik in zwembad De Hardenberg. Het water is hier nooit kouder dan 29 graden.

open op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

entree vanaf € 3,50

peuters vanaf € 1,50