Zes redenen voor een citytrip naar Groningen

Dagje uit in Groningen? Ontdek deze hotspots!

Dagje uit in de stad Groningen Redactioneel door
Foto 1. Het station van Groningen is een bezienswaardigheid op zich! Foto: Redactie DagjeWeg.NL

11 maart 2023 bijgewerkt: 7 juni 2023 Toerisme Groningen, Groningen Ben je nog nooit in Groningen geweest? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! De stad in het hoge noorden is een echte aanrader voor een stedentrip. Het is voor veel mensen misschien een stuk rijden, maar deze zes leuke uitjes in Groningen zijn zeker de moeite waard!

Verdwaal in rijen vol boeken

Een echte must-see is Boekhandel Riemer. Deze boekhandel is één van de grotere boekenwinkels van Nederland. De winkel is zelfs zó groot dat er een complete auto binnen staat. Stap in een waar boeken-walhalla waar je de tijd compleet uit het oog verliest. Met lege handen naar buiten? Ha, echt niet!

Een wereld van LEGO

Bekijk Groningen in het klein in het LEGiO-museum. Het eerste wat je opvalt als je binnenstapt is de enorme speelstad gebouwd met duizenden legosteentjes. Je ziet het stadhuis van Groningen, de Martinitoren en een trein die over de rails langs het treinstation van Zuidhorn en Groningen zoeft. En er zijn windmolens die op volle toeren draaien! Kijk, dat scheelt weer tijd, heb je gelijk de hele stad gezien!

Foto 2. Bewonder Groningen in het klein in het LEGiO-museum. Foto: LEGiO-museum

Jump zo hoog je kan

Zin in een actief uitje? Ga jumpen bij Jump XL! Leef je uit op de verschillende attracties zoals het hindernissenparcours, doe de tofste tricks op de Tumbling Lane en speel een potje Dodgeball. De Jump Tower is voor de echte durfallen. Hierbij spring je namelijk van een metershoge toren af! Jump XL is geschikt vanaf zes jaar.

Foto 3. Speel een potje Dodgeball met je vrienden. Foto: Jump XL Groningen

Stap terug in de tijd

Zelfs voor wie nog nooit de tocht naar het hoge noorden heeft ondernomen, is de Martinikerk een bekende. Droom weg bij de prachtige schilderingen die historische verhalen vertellen en neem een kijkje bij het wereldberoemde orgel. Check vooral de agenda van de kerk want er zijn regelmatig leuke activiteiten, zoals lunchconcerten!

Foto 4. Ontdek de historische Martinikerk in Groningen. Foto: Unsplash License © Mark Boss

Ballorige speeltuin

Voor een dagje uit met kleintjes, ben je bij speeltuin Ballorig op de juiste plek. Klimmen, klauteren, bouwen en glijden: kinderen tot en met twaalf jaar vervelen zich geen moment! Terwijl de kids lekker spelen, leunen de volwassenen relaxed achterover met een bak koffie. En bij regen valt dit uitstapje niet in het water, want de speeltuin is helemaal overdekt!

Foto 5. Roetsj, zo van de glijbaan af. En nog een keer! Foto: Ballorig Groningen © Leonie Kuizinga

Kleurrijk museum

Het gebouw van het Groninger Museum kun je niet over het hoofd zien. De kleurrijke muren, de vreemde vormen en de speelse motiefjes trekken alle aandacht naar zich toe. In het museum vind je een ruim aanbod aan tentoonstellingen. Met thema's als fashion, de geschiedenis van Groningen of architectuur is er altijd wel iets dat je interesseert. Eén ding is zeker: de inrichting van het museum alleen al is een kunstwerk op zich!

  • Aan de stationszijde van het museum zit een kunstwerk verstopt. Kun jij hem vinden? Als je door een blauwe poort wandelt, vind je een ophaalbrug. De onderkant van deze brug is beplakt met cartoons van een Belgische kunstenaar. Helaas kun je deze kunstwerkjes alleen zien als de brug openstaat, dus soms moet je even wachten voordat je ze ziet.

Foto 6. In het Groninger Museum kijk je je ogen uit! Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Ook de moeite waard:

Foto 7. Geniet van prachtige, historische gebouwen in de stad Groningen. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-06-07 11:59:55 · Gepubliceerd: 11 maart 2023 - 14946