1

Eric Vloeimans - Oliver's Cinema




Eric Vloeimans - Oliver's Cinema

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vloeimans behoort tot de de top van de Europese muziekscene en bezit volgens de Volkskrant een 'schitterende toon die met de jaren alleen maar veelzijdiger is geworden, waarmee hij kan jubelen of fluisteren, en die hij zelfs opruwt met gegrom dat dubbeltonen oproept.’

Bij de start van hun samenwerking bleek een ieder meester van de melodie; elk lid heeft geleerd zijn muzikaliteit te verbreden met een vocabulaire van geduld en verrassing, licht en donker. Hoe goed ze bij elkaar passen blijkt onder andere uit de natuurlijke precisie van de ‘ritmesectie’ – de tempowisselingen van Vloeimans, Brinkmann’s pizzicato patronen, de klappen van Florizoone’as duim op de kast van de accordeon.

De muziek die voortvloeide uit dit trio was zó evocatief, dat Vloeimans het ensemble al snel de naam "Oliver's Cinema" mee gaf. Bijzonder filmische muziek, maar niet per se filmmuziek. Een vernuftige melange van timbre en textuur. De muziek van Oliver’s Cinema is zo vanzelfsprekend effectief - het is de combinatie van de juiste mensen. ‘De muziek is onze taal’, aldus Eric. Maar wat er precies gebeurt, hangt af van het moment.

Zeker is in ieder geval dat u in dit prachtige trio een verfrissende originaliteit zal herkennen die na blijft zingen tot lang na de beluistering, een nabeeld op het netvlies van de oren en het hart.

 Bezoek www.theaterdeomval.nl

Eric Vloeimans - Oliver's Cinema
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.