1

Hongaarse Kerstmarkt & Zigeunerfestival




Hongaarse Kerstmarkt & Zigeunerfestival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Er is op de Hongaarse kerst- en informatiemarkt van alles te zien, te koop, te eten en te drinken wat maar verband houdt met gipsy-lifestyle, oosterse landen en Hongarije: CD's, live-muziek, originele zigeunerrokken, boeken, Hongaarse specialiteiten, een imker met honing, Hongaarse slijterij, een eigen huis in Hongarije, hulp bij verbouwingen in het buitenland, Kashmir sjaals, handgemaakte kleding uit India en Nepal, de Wereldwinkel en informatie over ontwikkelingsprojecten in zigeunerdorpen in Roemenië en Frankrijk. Om 14:30 u vertelt een imker over bijen houden in Hongarije. Om 16:00 u vertelt een makelaar wat er zoal bij komt kijken als u een vakantiewoning in Hongarije wilt kopen.

In Cultureel Centrum ’t Nut te Warnsveld vindt een groot zigeunerfeest plaats, compleet met muziek, dans en een heuse Hongaarse kerstmarkt. De hele dag zijn er concerten, lezingen, workshops en korte films. Het publiek kan zich tegoed doen aan speciale Hongaarse hapjes en drankjes. Het zigeunerorkest Vagabonda's brengt authentieke oriëntaalse en Transsylvaanse roma-muziek. Sheila's Buikdanscentrum organiseert een workshop oriëntaalse zigeunerdansen. Ook wordt er aandacht gevraagd voor ontwikkelingsprojecten in zigeunerdorpen in Frankrijk en Roemenië.

Danslerares Sulayca van Sheila Buikdanscentrum geeft om 16:30 uur een workshop GIPSY TRIBAL - SKIRT COMBOS BELLYDANCE. In deze workshop leren we aardse buikdansbewegingen combineren met het vuur van de “tzigane”. Om helemaal in de stemming te komen krijgen alle dames wijde rokken aan tijdens de les en rinkelende heupdoeken. Vrouwen van alle leeftijden zijn welkom! Je hoeft geen speciale danservaring te hebben.

 Bezoek www.speelman.nl

Hongaarse Kerstmarkt & Zigeunerfestival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.