Donker weekend

Leuke uitstapjes dit weekend

Redactioneel door

archief oud artikel 24 oktober 2007 Op veel plekken in Nederland is het zaterdag aardedonker. Dan is het de 'nacht van de nacht', een landelijk initiatief om lichtvervuiling en energieverspilling tegen te gaan. Het weekend is sowieso een beetje donker, want alle schoolvakanties zijn weer afgelopen en maandag moet iedereen weer aan het werk. Gelukkig zijn er in heel Nederland nog veel leuke dingen te doen dit weekend.

Negen van de tien Nederlanders wil reclameverlichting 's nachts uitzetten, omdat ze veel energie gebruiken en doen aan 'lichtvervuiling'. De 'nacht van de nacht' is een idee van landelijke organisatie 'Laat het donker donker'. Tientallen gemeenten doen mee aan deze actie en doen de zaterdagnacht de reclame- en kantoorverlichting uit. Om extra van het pikkedonker te genieten, worden er talloze nachtwandelingen en excursies georganiseerd. Op de website van 'laat het donker donker' staat een compleet overzicht van alle activiteiten.

Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen gaat de verlichting ook uit, maar daar worden vijfhonderd stormlantaarns voor in de plaats aangestoken. Van 18.00 uur tot 21.00 uur houdt het museum de jaarlijkse avondopenstelling. Bezoekers kunnen op deze avond op sprookjesachtige manier de sfeer proeven van een herfstachtige oktoberavond in de Zuiderzeeplaatsen van vroeger. Het Museumpark bruist deze avond van activiteiten en demonstraties.

Grote snuffelmarkt in Veldhoven

Zondag wordt er in congrescentrum Koningshof in Veldhoven een gigantische snuffelmarkt gehouden. De aanvraag was zo groot, dat de organisatie een extra hal moest huren. In totaal staat er voor anderhalve kilometer aan tafels met koopwaar opgesteld. De zaal gaat om 10.00 uur open.

Afrika in Amersfoort

Op 26 en 27 oktober heeft DierenPark Amersfoort speciale Afrika-avonden; Boo at the Zoo. Op deze avonden is het park open tot 22.00 uur en kunnen bezoekers ondermeer een wandeling maken door het mysterieus verlichte DinoBos, Afrikaanse muziekinstrumenten maken en meedoen met een lampionnenoptocht. Wie trek heeft gekregen, kan vanaf 18.00 uur terecht bij parkrestaurant De Olifant voor een Afrikaanse braai. Op een houtvuur wordt een ketel thee gekookt, waarvan bezoekers gratis mogen drinken. Voor Boo at the Zoo geldt vanaf 16.00 uur een speciale entreeprijs van €12,50 (exclusief eten, drinken en parkeren). Abonnementhouders mogen gewoon met hun abonnement naar binnen.

Weekend weg

Wie de herfst wil ontvluchten, kan via DagjeWeg.NL altijd een leuk weekendje weg boeken. Alleen, met z'n tweeën of voor het hele gezin. Een weekje Vakantiepark Beekse Bergen bijvoorbeeld, of naar een van de waddeneilanden om lekker uit te waaien.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 oktober 2007 - 1471

Dit past bij 'Donker weekend'