1

Tips voor een gezellig dagje uit met pubers

Zenuwslopende escaperooms en selfies met celebrity's

Dagjes uit voor jongeren Redactioneel door
Foto 1. Ontmoet sporters, royalty's en andere celebs - en kruip gelijk lekker tegen ze aan - in Madame Tussauds. Foto: Madame Tussauds.

24 oktober 2022 bijgewerkt: 27 oktober 2022 Landelijk Een gezellig dagje uit met je puber, maar waar naartoe? Bezoek samen een spannend museum of laat je opsluiten met je soms wat knorrige puber in de hoop nader tot elkaar te komen. Selfies nemen met beroemdheden kan zoon- of dochterlief ook vast waarderen! Wij geven tips voor een geslaagd dagje uit met pubers.

Ontrafel mysteries in een escaperoom

MAASTRICHT - Laat je samen opsluiten in een escaperoom en ga op zoek naar aanwijzingen, raadsels en mysteries. Uhm, opgesloten met mijn humeurige puber, is dat wel zo'n goed idee? Ja! Want in een escaperoom draait alles om samenwerken. Een perfecte kans dus om wat dichter tot elkaar te komen. En uiteraard is het doel dat jullie uiteindelijk binnen de tijd uit de kamer weten te ontsnappen. Je puber is gegarandeerd voor dit spannende uitje te porren. Bij Escape Hunt Experience in Maastricht mag je al vanaf twaalf jaar meedoen! Kies uit verschillende thema's, zoals Deadly Family Affair, The Missing Maiden en Shipwrecked at Cannibal Cove. Allemaal even spannend en helemaal gericht op de beleving. Vind hier nog meer escaperooms.

Bezoek een spannend museum

OVERLOON - Bij het woord 'museum' krijgen de meeste koppige pubers de kriebels, want 'musea zijn saai'. Grote kans dat die mening wordt bijgesteld als je je puber meeneemt naar Oorlogsmuseum Overloon. In de interactieve tentoonstelling 'Nederland in de Tweede Wereldoorlog' stap je in de schoenen van zowel NSB'ers en verzetsstrijders als slachtoffers. Laagdrempelig voor kinderen en tieners en natuurlijk stiekem heel leerzaam! In het gigantische museum zijn ook ruim honderd oorlogsvoertuigen te vinden die in de Tweede Wereldoorlog gebruikt zijn. Bestel tickets voor Oorlogsmuseum Overloon via DagjeWeg.NL Tickets en krijg korting + gratis consumptie.

Op de foto met celebrity's

AMSTERDAM - Wim-Lex en Max de hand schudden, tegen Justin Bieber aankruipen, vechten tegen Rico Verhoeven en op de catwalk paraderen met Doutzen Kroes. In Madame Tussauds ontmoet je allerlei grootheden. Iconen uit de geschiedenis, popidolen, filmsterren, royalty's en topsporters. Genoeg selfiemateriaal dus! Gezien de centrale locatie van dit wassenbeeldenmuseum, kun je er meteen een dagje Amsterdam van maken en bijvoorbeeld BN'ers spotten in de P.C. Hooftstraat.

Samen gillen in de achtbaan

BIDDINGHUIZEN - Over de kop, achteruit, supersteile sprints: achtbanen in overvloed in Walibi Holland. Dus maak je borst maar nat voor een dagje vol adrenaline! Voor sommige attracties heb je een sterke maag nodig - zoals Speed of Sound en UNTAMED - maar er zijn ook genoeg achtbanen en andere rides voor mensen met wat meer wankele maagjes. Je bent hier sowieso een hele dag zoet. Klinkt in vergelijking misschien saai, maar sla ook zeker het reuzenrad niet over. Deze is gigantisch en vanaf de top heb je uitzicht over alle attracties in het pretpark.
Lees ook: Welke attractieparken zijn er in Nederland?

Razendsnel racen in de vrieskou

RUCPHEN - Karten 2.0: IceKart Rucphen! Keihard racen op een indoor kartbaan, maar dan op eentje van ijs. Als je puber hier niet van onder de indruk is, weten wij het ook niet meer. Drift over de ijsbaan in de vrieskou en probeer de snelste tijd neer te zetten. De elektrisch aangedreven ijskarts hebben spikebanden voor extra grip. Timing is alles: als je op het juiste moment drift ben je sneller. Je moet minimaal 1.40 meter lang zijn om te mogen ijskarten.

Plaatjes schieten voor Insta

AMSTERDAM - The Upside Down Amsterdam is een ode aan de moderne Nederlandse cultuur. Geen tulpen en molens, maar dropjes, dancemuziek en Mondriaan. Alle kamers in dit Insta-paradise zijn een mix van typische Nederlandse dingen en de ups en downs van onze moderne samenleving. Zo is er een doolhof vol hatelijke comments, om online pestgedrag aan de kaak te stellen. Maar er zijn ook luchtige kamers, waar je vooral lekker kunt poseren of in een ballenbak duikt. Het museum is een idee van influencer Anna Nooshin.

Bekijk hier nog meer Instagrammable musea.

Het ultieme uitje voor gamers

DELFT - Zelfs tieners die niets liever doen dan gamen krijg je in beweging voor Lightning VR Delft. Letterlijk, want bij deze VR experience loop en ren je echt rond in een grote ruimte. VR bril op, de controller die lijkt op een geweer in de hand, rugzakje om met de rest van de apparatuur en opeens staan jullie in een andere wereld waar je vrij in kunt bewegen. Wegduiken voor de vijand, naar je teammaat rennen om die te helpen: stilzitten is er niet bij! Spanning en avontuur wel. Zijn de zombies in het spel Overrun te eng, kies dan voor Toonstrike.

Meer tips voor tieners

Foto 2. Supervet om samen te doen: karten, maar dan op ijs! Foto: IceKart Rucphen.
Foto 3. Behalve alle achtbanen is het reuzenrad zeker een must in Walibi Holland. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-10-27 15:01:15 · Gepubliceerd: 2017-03-10 10:24:18 - 196122