Ga op stap met de boys!

Karten, survivallen of de cockpit in: de stoerste uitjes voor jongens

Leuke uitstapjes voor jongens Redactioneel door
Foto 1. Survivalvertier met je beste vrienden of familie. Foto: Outdoorpark SEC Almere.

17 juli 2024 bijgewerkt: 25 juli 2024 Toerisme Landelijk Je wilt een gezellig dagje uit, maar zoonlief blijft liever hangen achter zijn computerscherm. Van karten tot survivallen en van zelf een vliegtuig besturen tot lasergamen: met deze tips voor stoere jongensuitjes krijg je hem wel uit zijn stoel!

Snel, sneller, snelst over het strand

Ouddorp, Zuid-Holland Razendsnel racen over het strand met de wind in je zeil: dat is blokarten bij Natural High. Eerst krijgt iedereen uitleg en dan scheuren, terwijl je vlak boven het de grond zit. Superspannend, vooral als de wind lekker hard waait. Je tienerzonen hebben het uitje van je leven, maar ook jongere jongens zijn welkom. Want je kunt al blokarten vanaf tien jaar, als je lengte 1,40 meter of meer is. En er is nog veel meer te doen, van raften en beachgolf tot powerkiten met een enorme vlieger. Die houd je niet zomaar onder controle... Ga voor actie op het strand te boeken bij DagjeWeg.NL Tickets.

Foto 2. Wie durft het snelst te racen met zijn blokart bij Natural High? Foto: Natural High © Milan van der Meer

De bloedstollende SkyShark Experience

Poortvliet, Zeeland Als een zeemonster over het water scheuren, het kan met de SkyShark Experience! Hier stap je in een heuse mechanische haai (die eigenlijk een soort speedboot is) ga race over het water met een open dak. Sluit de glazen koepel van je cockpit, neem een duik in het water en spring vervolgens hoop de lucht in, tot wel zes meter hoogte. De ultieme adrenalinekick en alleen voor de allerstoerste jongens! Geen zorgen, er gaat een piloot met je mee in de SkyShark, en je krijg een zwemvest aan. Je mag zelf aangeven of je een milde of extreem ruige rit wilt. Als aandenken kun je je rit laten filmen om daarna aan de rest van je vrienden of familie te laten zien!

Foto 3. Durf jij in te stappen? Foto: SkyShark Experience

Lasergamen in gave underground decors

's-Gravenzande, Zuid-Holland Lasergamen, minigolfen en bowlen, maar dan wel met een rauw randje in The City! In decors zoals een metrotunnel of een mysterieus benzinestation wordt een potje lasergamen wel erg spannend. Het voelt aan als een bruisende metropool die je 's nachts meemaakt: het ideale scenario om je familie of vrienden in achterna te rennen met een lasergun. Verstop je achter een caravan of tussen de benzinepompen of kruip op het dak van de garage om zo op je tegenspelers te jagen. Een superstoer, jongensachtig uitje. Of je nu met vrienden gaat of met je puberzonen! Voor wat variatie behoren ook bowlen, minigolfen en VR-spellen hier tot de opties.

Foto 4. Lasergamen in een oud tankstation. Foto: The City

Survivallen met de hele familie

Almere, Flevoland Ga een survivalwedstrijd aan met het hele gezin tegen elkaar of juist mét elkaar bij Outdoorpark SEC Almere. Een ideaal uitje voor de sportieve, stoere jongens! Trosteer over de wiebelbruggen en junglebrug, wurm je door de tijgertunnels of waag je aan de klimwanden, natuurlijk allemaal onder toezicht van een professioneel outdoorbegeleider. Na het survivalparcours is het nog niet klaar met de lol, want je kunt hier ook boogschieten, kanovaren en mountainbiken om met zijn allen een om vergetelijke expeditie te beleven. Zitten er familieleden tussen die iets minder avontuurlijk zijn? Een potje boerenmidgetgolf hoort hier ook tot de mogelijkheden.

Foto 5. Kanoën, survivallen of klimmen: het kan hier allemaal! Foto: Outdoorpark SEC Almere

Een andere wereld met een VR experience

Den Haag, Zuid-Holland Stap in letterlijk een andere wereld bij VR Experience The Park Playground. in Den Haag! Op het eerste gezicht lijkt er hier niet veel te doen, maar zodra je je virtual reality-bril opzet kan het vertier beginnen. Deze VR-bril brengt je namelijk naar compleet andere werelden! En dat allemaal terwijl je vrij rondloop in een ruimte van 300m2, waar je zelf de hoofdpersoon bent in je levensechte game. Samen met je vrienden of familie kun je kiezen uit verschillende experiences: van het jagen op zombies tot het bevrijden van gijzelaars als onderdeel van een SWAT team en van een game in een Egyptische piramide tot Planet X. Helemaal leuk voor een dagje met de boys!

Foto 6. Reis door de ruimte op zoek naar een nieuwe energiebron. Foto: The Park Playground

Piloot voor een dag

Teuge, Gelderland Welke jongen of man droomt er niet van zelf een vliegtuig te besturen? Bij Vliegexperience.nl kan deze droom voor een dag werkelijkheid worden! Met je vrienden of familie achterin krijg je hier de kans om zelf achter het stuur in de cockpit te kruipen. Natuurlijk zal de instructeur het opstijgen en landen op zich nemen. De instructeur leert je alles over het vliegen en het vliegtuig tijdens een les van twintig, veertig of zestig minuten. Maar dat móet niet hoor: je mag ook gewoon genieten van een relaxte rondvlucht met je zoon of vrienden, over de Veluwe, Deventer, over kastelen of over de IJssel. Ook een zelfgekozen route of een rondvlucht boven je eigen woonplaats is mogelijk!

Foto 7. Zelf een vliegtuig besturen vanuit de cockpit. Wauw! Foto: Vliegexperience.nl

Als een prof over de kartbaan

Huizen, Noord-Holland Snel, sneller, nâg sneller! Racefans kunnen hun hart ophalen op de indoor kartbaan van de bekende racebroers Tim en Tom Coronel. Met snelle en scherpe bochten en een tunnel en fly-over is deze kartbaan reuzespannend en perfect voor een bloedstollende race tegen vrienden of je vader. Wie haalt de snelste tijd? Ook jongens vanaf acht jaar (als ze tenminste 1:30 of langer zijn) kunnen hier al dromen van een F1 carrière, want op woensdagmiddag en zaterdag- en zondagochtend is de baan speciaal voor het kinderkarten. Of doe samen met een volwassene mee aan een Papa & Kids Evenement.

  • Meer plekken in Nederland waar je kunt karten.

Foto 8. Voel je een F1-coureur op de snelle kartbaan van Coronel. Foto: Coronel Kartracing
Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk nog meer leuke uitstapjes voor jongens. Natuurlijk zijn veel activiteiten ook geschikt voor meiden!
Foto 9. Lasergamen in een verlaten metropool. Spannend! Foto: The City

Laatst gewijzigd: 2024-07-25 11:43:53 · Gepubliceerd: 17 juli 2024 - 10459

Activiteiten Outdoorpark SEC Almere

Nu te bezoeken

Kruisboog schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Ga op avontuur in de zomervakantie


In de zomervakantie beleef je de mooiste avonturen bij Outdoorpark SEC Almere. Je hebt volop keus: survivallen, boogschieten, kanovaren en nog veel meer. Iedere vakantiedag een nieuw avontuur!

Vanaf volgende week te bezoeken

Outdoor Vakantieweek


Vijf dagen lang is er iedere dag een nieuw avontuur bij Outdoorpark SEC Almere: survival, bushcraft, kanovaren, high-rope klimmen, teambuilding, vlotvaren… Plezier gegarandeerd!

Later dit jaar

Expeditie Dierendag voor hond en baasje


Hondenbaasjes opgelet. Kom van de bank en ga naar Outdoorpark SEC Almere om Dierendag te vieren. Hier is een heus hondenparcours uitgezet met leuke hindernissen en uitdagingen. Ook leuk voor baasjes!

Halloween Spookwandeling


Met Halloween vult het bos van Almeerderhout met spookachtige wezens, enge geluiden en onverwachte gebeurtenissen. Ga griezelen en gillen tijdens de Halloween Spookwandeling op zaterdag 26 oktober!...

Actieve uitjes in de herfstvakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Boogschieten, Expeditie Outdoor, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je...

Luchtbuks schieten Open Inschrijving


Bij Outdoorpark SEC Almere leer je alles over de techniek van het schieten, en oefen je met buksen van verschillende kalibers. Tot slot is er een speelse wedstrijd.

Kruisboog Schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Workshop Boogschieten Open Inschrijving


Boogschieten is een toegankelijke sport voor jong en oud. Bij Outdoorpark SEC Almere kan je in een open inschrijving kennismaken met de techniek van het handboogschieten. De workshop sluit af met...

Pietentraining met Survival Piet


Doe mee met de pietentraining van Survival Piet en ontvang een echte Pietendiploma! Een superleuk uitje met Sinterklaas-thema

Avontuurlijke uitjes in de voorjaarsvakantie


Survival, Boogschieten, Treasure Hunt, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!

Treasure Hunt


Ergens in boswachterij Almeerderhout ligt een schat verborgen. Het hele gezin kan helpen om de schat te vinden! Kom jij helpen?

Spetterend plezier in de meivakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Expeditie Outdoor, Kanovaren en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!