Allerheiligenmarkt

Meer informatie over de Adrillen vind je hier. Redactioneel door

archief oud artikel 3 november 2005 Winschoten, Groningen Op maandag 7 november vindt de 190ste ‘Adrillen' plaats. Een Allerheiligenmarkt in Winschoten welke dateert uit 1815 met een muziek, waren,- vee-, en automarkt, verschillende optredens en een grote kermis.

Hoe het begon...

‘Ergens' in 1815 werd de eerste Allerheiligenmarkt gehouden, ook wel de Adrillen genoemd. Toen was het nog hoofdzakelijk een grote veemarkt waar mensen van heinde en ver op af kwamen. In de loop van de jaren is de markt uitgegroeid tot een bonte verzamelingen van verschillende markten bij elkaar met muziek, eten en optredens. Elk jaar komen er vele duizenden bezoekers naar Winschoten op de eerste en tweede (dan is het Lutje Adrillen) maandag van november om alle waren op de Adrillen te bekijken.

Het programma van dit jaar

Naast de genoemde muziek, waren,- vee-, auto- en veemarkt staan er nog veel andere activiteiten op het programma. Een aantal voorbeelden: - vanaf 10.00 uur zijn er verschillende muziekoptredens en attracties op het Martplein; - op het Klinkerplein is er een grote kermis met onder andere Spijkerbal, een reuzenrad en de X-treme Spinner; - optreden van Hogeschool opgeleidde Barokke paarden. Verder is er nog een clown voor de kleintjes, verschillende prijsuitreikingen voor het mooiste paard en de mooiste pony en ringsteken waarbij de hulp van het publiek wordt gevraagd.

Laatst gewijzigd: 2022-12-28 12:43:15 · Gepubliceerd: 3 november 2005 - 2310