1

Kinderen ontdekken Bombay in Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Redactioneel door

archief oud artikel 26 september 2006 Amsterdam, Noord-Holland Tropenmuseum Junior brengt Bombay naar Amsterdam. In de tentoonstelling "Ster in de Stad" worden kinderen en andere belangstellenden in de Indiase miljoenenstad gezet. In Bombaytours ontmoeten ze inwoners van Bombay: van sloppenwijk-bewoner tot wierookmaker tot Bollywoodster. De eerste Bombaytour start op zaterdag 30 september.

Tijdens de Bombaytour in Tropenmuseum Junior ontdekken kinderen anderhalf uur in de grote contrasten van de Indiase metropool. Bombay is een stad met ongeveer 17 miljoen inwoners, waar Bollywoodsterren met chique appartementen naast vuilnisrapers in sloppen wonen. Tijdens de Bombaytour vertellen inwoners hun verhaal over hun werk, hun familie en wensen voor de toekomst. Bijvoorbeeld het meisje Gauri. Met maar één been, danstalent en doorzettingsvermogen, straalt ze als "ster in de stad". Dansend op één been is zij symbool voor de inwoners van Bombay, die ondanks hun problemen met grote veerkracht overeind blijven.

Bombaytour

Onder begeleiding van, veelal Indiase, medewerkers maken kinderen op actieve wijze kennis met de verschillende aspecten van het leven in Bombay. Met verhalen, voorwerpen, dans, muziek, geur en smaak komt de stad tot leven. Thema’s, die een plek hebben in de tentoonstelling, zijn het contrast tussen arm en rijk, kinderarbeid, familiewaarden, een stad die uit zijn voegen barst en Bollywood de populaire filmindustrie van India.

Tropenmuseum Junior

Sinds de oprichting in 1974 maakt Tropenmuseum Junior doe-tentoonstellingen voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar. Op basis van een zelf ontwikkelde museale werkwijze spant het museum zich dagelijks in kinderen in hoofd en hart te raken met kennis over andere culturen. Tropenmuseum junior maakt deel uit van het Tropenmuseum.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 september 2006 - 4612