Maritiem Museum Rotterdam overvallen door piraten

Maritiem Museum Rotterdam Redactioneel door

archief oud artikel 18 juli 2014 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Zin in een spannend uitje? Ga naar Rotterdam, want het Maritiem Museum Rotterdam is tot en met 31 augustus gehuld in mysteries. Verkleed je als onderzoeker en speur mee naar gesmokkelde dieren in de haven van Professor Plons. De hele familie mag aan boord van de schepen in de museumhaven, om te zoeken naar aanwijzingen van een diefstal. Je krijgt hulp van historische mysteryguests, zoals Michiel de Ruijter en Neptunus.

Professor Plons speurt naar sporen

In de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons gaan kinderen van 4 tot 10 jaar de hele zomervakantie op avontuur. In de haven van de professor en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber maken ze spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. De professor heeft de hulp van de kinderen hard nodig, want er zijn smokkelaars gesignaleerd! Verkleed jezelf als onderzoeker en ga met vergrootglas, blacklight-zaklamp en spiegel op zoek naar sporen van verboden dieren en geheime codes. Elke woensdag in juli en augustus kun je luisteren naar een spannend avontuur van Professor Plons en zijn vrienden. Elke vrijdag knutselen je een boek met dubbele bodem en kun je geheime boodschappen schilderen. Begint het bij jou al te kriebelen? Kom snel en doe mee!

Mystery guests

De politie is op zoek naar de identiteit van een zeeman die is afgebeeld op een oud schilderij. De enige aanwijzing is een bericht in onbegrijpelijke seinvlaggen. De politie zit met de handen in het haar en roept de hulp in van museumbezoekers. Speur met een zaklamp in donkere containers naar aanwijzingen. Historische mystery guests, zoals Michiel de Ruyter en Neptunus, helpen je een handje.

Diefstal in de museumhaven

Buiten in het naastgelegen Havenmuseum is een geldkistje gestolen. Weet de vuurtorenwachter hier meer van? Of kon de eigenaresse van de meer dan 100 jaar oude aak ‘het Annigje' het geld goed gebruiken om haar doktersrekening te betalen? Kam de museumhaven uit en klauter aan boord van historische schepen om de dader in de kraag te vatten. Dit programma wordt aangeboden op woensdag, zaterdag en zondag.

Nog meer te doen

Het Maritiem Museum Rotterdam is dé plek waar de maritieme wereld van vroeger, vandaag en morgen tot leven. Er zijn nog veel meer leuke dingen te doen deze zomer, zoals een bezoekje aan de Rotterdamse haven in het klein in 'Mainport live'. Of waan je op een cruiseschip in de familie-expo 'Zeekastelen' en ontdek de passie van woonbootbewoners in ‘Wonen op water'. Ben je ouder dan zestien jaar? Bezoek dan de pikante tentoonstelling 'Sex& the Sea'. In deze expositie van Peter Greenaway en Saskia Boddeke beleef je zelf de gevoelens van heimwee en verlangen die zeelieden hebben als ze maandenlang zonder hun geliefde op zee zijn.

In juli en augustus is het Maritiem Museum Rotterdam 7 dagen per week geopend. Bekijk wat er allemaal te doen is!

Laatst gewijzigd: 2014-08-14 10:09:14 · Gepubliceerd: 18 juli 2014 - 968

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...