Geniet van een fantastische Koningsdag in deze leuke plaatsjes

Hier wordt de verjaardag van de koning goed gevierd!

Koningsdag 2024 Redactioneel door
Foto 1. Koningsdag is een feest voor jong en oud. In Helmond zijn kinderen van harte welkom! Foto: Koningsfeesten Helmond © De Vaste Clique

archief oud artikel 27 april 2024 Toerisme Landelijk Trek dat oranje shirt uit de kast, haal die gekke hoed onder het stof vandaan en trommel je hele vriendengroep op: het is Koningsdag! Voetjes van de vloer, kleedjesmarkten en oudhollandse spelletjes: er zijn activiteiten voor elke leeftijdscategorie. In deze acht steden en dorpen in Nederland wordt Koningsdag goed gevierd.

Oranjefeest in havenplaats Zwartsluis

Zwartsluis, Overijssel - In Zwartsluis nemen ze Koningsdag ieder jaar uiterst serieus. Met een programma boordevol activiteiten is het een groot feest om hier je dag door te brengen. De feestvreugde begint al op vrijdag 26 april met een Springkussenfestival, en om 21:00 uur kun je op het Koningsbal meezingen met de liedjes van Stef Ekkel en de coverband Broadway. Op Koningsdag gaan we vroeg uit de veren, want om 07:00 uur begint het blikfietsen: knoop blikken achter je fiets en maak Zwartsluis feestelijk wakker! Om 08:30 uur kun je je fiets laten versieren voor de optocht die om 11:00 uur begint. Vanaf 12:00 uur begint de kleedjesmarkt op het feestterrein Berkenlaan. Daarna kun je meestrijden om de titel ‘De alleskunner van Zwartsluis’. Om 17:00 uur wordt de dag feestelijk afgesloten met Ancora, Jetset en Karl Vos. Voetjes van de vloer!

Koningsdag aan de kunst

Scheveningen, Zuid-Holland - Aan de kust Koningsdag vieren? Dan is Scheveningen the place to be! In de Keizerstraat is er een vrijmarkt en ook het Belgischeplein staat volledig in het teken van de koning. Haal een broodje bal, Vietnamese loempia of ijsje, laat een glittertattoo zetten of waan jezelf voor even een gekke professor tijdens een demonstratie van scheikundige proefjes. Voor de kinderen is er ook een grote stormbaan en een springkussen. Geniet op het zonnige terras van de gezellige sfeer terwijl DJ Bas zorgt voor de deuntjes. Leve de koning!

Foto 2. Doe proefjes in het lab. Laat de boel niet ontploffen! Foto: Scouting Sint Jorisgroep

Dirkslandse partij

Dirksland, Zuid-Holland - Vier de verjaardag van onze Willem in Dirksland, een dorpje op Goeree-Overflakkee. In en rondom het centrum is een markt met ongeveer tachtig kramen en een kleedjesmarkt speciaal voor kinderen. Je kunt er boogschieten, kajakken in de kerkgracht en losgaan op de stormbaan. Ook is er een ballonnenartiest die de leukste ballonkunst maakt en er zijn schminkers. Swing in de Nieuwstraat mee met de muziek van DJ Mike. Fingers crossed voor mooi weer, want dan kan Koningsdag in Dirksland helemaal niet meer stuk!

Fiets de Oranjeroute

Twente - Misschien heb je weleens van de Oranjeroute gehoord. Dit is een internationale meerdaagse fietsroute die van Lingen in Duitsland via Apeldoorn weer naar het Duitse Moers gaat. Deze route in één dag proppen gaat niet; daarom heeft Visit Twente vier oranjefietsrondjes uitgestippeld, elk van 50 tot 60 kilometer. Deze tochten komen langs kastelen met een rijke Hollandse geschiedenis. Duik in de verhalen van stadhouders, prinsen, prinsessen, koningen en koninginnen met Nederlandse roots. Op de route kom je verschillende knooppunten tegen, dus je kunt ze net zo lang of kort maken als je zelf wilt.

Feest in Helmond

Helmond, Noord-Brabant - Met Koningsdag kleurt Helmond helemaal oranje en zijn er heel veel activiteiten om te doen. Tijdens Koningsnacht heeft de Helmondse horeca geen sluitingstijden: reden om een royaal feestje te bouwen! Als je de volgende dag weer bent bijgekomen, rol je zo weer in de volgende feestelijkheden. Dans mee bij een van de buitenpodia, shop leuke spulletjes op de slingermarkt en beweeg mee op het sport-en-doe-plein. De dag vliegt voorbij in Helmond!

Foto 3. Een kleurrijke vlinder, stoere tijger of een roze prinses: hoe wil jij geschminkt worden? Foto: Koningsfeesten Helmond © De Vaste Clique

Medemblik in de slingers

Medemblik, West-Friesland - Medemblik heeft dit jaar weer een mooi programma samengesteld voor jong en oud. Koop of verkoop spulletjes op de vrijmarkt, laat je schminken of volg een heuse graffiti-workshop. Spring zo hoog als je kunt op een van de springkussens en speel leuke oudhollandse spelletjes. Ook is er een megazandbak, een klimwand en een pannakooi. Een drumband zorgt voor een gezellig muziekje en de horecazaken staan klaar met lekkere hapjes en drankjes. Kinderen kunnen meedoen met de Koningsloop Medemblik, vanaf 15:00 uur op de Nieuwstraat.

Koningsfeest in Herten

Herten, Limburg - In Herten, een klein plaatsje ten zuiden van Roermond, weten ze wel hoe Koningsdag gevierd moet worden. Van 14:00 uur tot 17:00 uur zijn er heel veel leuke kinderactiviteiten bij het Zorgcentrum. Speel oudhollandse spelletjes, knuffel met dieren en bak verse wafels. Rondom café Zaal de Schuur is vanaf 12:00 uur de kindervrijmarkt, de kinderbingo en de mogelijkheid om je te laten schminken. De kinderen vermaken zich wel! Zo hebben de ouders mooi tijd om achterover te leunen met een hapje en drankje. Kijk, zo hoort ‘t!

Nog meer oranjepret:

Foto 4. Feesten tijdens Koningsdag doe je met de hele familie! Foto: Koningsfeesten Helmond © De Vaste Clique

Laatst gewijzigd: 2024-04-27 09:53:00 · Gepubliceerd: 27 april 2024 - 1905

Dit past bij 'Geniet van een fantastische Koningsdag in deze leuke plaatsjes'