Trammuseum Brussel


-advertentiepositie-



Trammuseum Brussel

Ontdek de tramgeschiedenis aan de hand van schitterende historische voertuigen in Trammuseum Brussel. Sommige zijn meer dan een eeuw oud en allemaal hebben ze rondgereden in Brussel. Je vindt het museum op een rangeerterrein uit de negentiende eeuw: de stelplaats van Sint-Pieters-Woluwe. Handig, want het museum verzorgt vanaf deze plek ook ritjes met historische trams!

Meer dan trams

In twee van de drie grote hallen op het rangeerterrein staan niet alleen oude trams, maar ook bussen, taxi's en rijtuigen die ooit zorgden voor het openbaar vervoer in de stad. Daaromheen hangen en staan ook allerlei voorwerpen die horen bij deze voertuigen en het OV van toen. Dit is een van de grootste OV collecties ter wereld, tot en met de eerste metro's. Hier zie je hoe de mobiliteit veranderde vanaf ongeveer 1850 en meegroeide met de groei en verandering van de steden in Europa.

Neem tot slot plaats in een oude 'Belle Epoque' tram voor een ritje naar Tervuren of de triomfbogen van het Jubelpark. Of stap in een oldtimer bus naar het Centraal Station.

 Bezoek trammuseum.brussels

Trammuseum Brussel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.