Gulpener Bierfeesten




Gulpener Bierfeesten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In 1986 werden de Gulpener Bierfeesten voor de eerste keer gehouden, destijds gekoppeld aan de finish van de Ronde van Nederland. Na een aantal jaren verhuisde dit wielergebeuren naar elders en gingen de Gulpener Bierfeesten als zelfstandig evenement verder. De Gulpener Bierfeesten worden dit jaar opnieuw weer mogelijk gemaakt door bijna 100 sponsoren, die de organisatie een warm hart toedragen en er mede voor zorgen dat de Gulpener Bierfeesten nog steeds 3 dagen gratis toegankelijk zijn.
Ook de gemeente Gulpen-Wittem, de brandweer, de politie, de EHBO en nog heel veel andere vrijwilligers besteden veel tijd en energie aan de realisatie van het evenement.
Daar komen dan jaarlijks enkele tienduizenden (volgens schattingen van de politie 20.000 tot 25.000) bezoekers op af, die met z'n allen telkens weer een feest neerzetten zonder enkele opstootjes of andere problemen. Mede daardoor vormen de Gulpener Bierfeesten met trots een van de laatste evenementen (zo niet het laatste) van deze omvang waar nog met glas gewerkt wordt op de buitenbuffetten!
Het evenement kent naast de vele artiesten en bands een aantal vaste programmaonderdelen. De kermis, De Rabobank-seniorenmiddag en de openlucht brunch zijn daar enkele voorbeelden van.
Ook dit jaar zijn er verschillende speciaalbieren van de Gulpener Bierbrouwerij te verkrijgen, zoals Chateau Neubourg, Gerardus Dubbel, Korenwolf witbier, Dort, Korenwolf Rosé en Biologische Ur-weizen.

 Bezoek www.gulpenerbierfeesten.nl

Gulpener Bierfeesten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.