1

Zie ze vliegen! - Biesboschcentrum Dordrecht




Zie ze vliegen! - Biesboschcentrum Dordrecht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanaf oktober 2011 is in Biesboschcentrum Dordrecht de tentoonstelling ‘Zie ze vliegen!’ te bezoeken. In deze expositie voor jong en oud staat het herkennen van vogels centraal, aan de hand van hun geluid, sporen, gedrag en uiterlijk. Zie ze vliegen! Is te zien tot en met 25 maart 2012.

Vogels zien we bijna overal: in tuinen, parken, langs het water of in de stad. Soms scheren ze in een flits voorbij, zonder dat we in de gaten hebben welke vogels het nu eigenlijk waren. De meeste mensen weten wel een aantal vogels te herkennen, maar hoe zit dat met de rest? Als je wilt weten welke vogels je dagelijks ziet, hoe pak je dat dan aan? Vogels herkennen in de vrije natuur blijk vaak moeilijker dan het identificeren van een opgezette vogel.

De tentoonstelling Zie ze vliegen laat een tal van voorwerpen uit de verzameling van Natuurmuseum Nijmegen zien zoals opgezette vogels, vogelschedels, nesten, veren en braakballen. Deze objecten zijn opgesteld in zwevende vitrines. Het publiek ziet ze letterlijk vliegen!

Al laten sommige vogels zich niet zien, je kunt ze vaak wel horen. Zo kent elke vogel zijn eigen specifieke geluiden. In de tentoonstelling is het mogelijk een vogelgeluidenspel te spelen, waardoor je leert luisteren naar specifieke verschillen in geluid tussen vogels en ontdekt welk geluid bij een bepaalde vogel hoort.

 Bezoek www.np-debiesbosch.nl

Zie ze vliegen! - Biesboschcentrum Dordrecht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.