1

Leids Film Festival




Leids Film Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

6 dagen, 150 producties, 8 locaties en meer dan 17.500 bezoekers. Het Leids Film Festival heeft voor ieder wat wils: voorpremières van films van over de hele wereld, Russische films, Japanse films, jong filmtalent, lezingen, exposities en, uiteraard, feestjes.

Toch streeft het LFF er elk jaar naar zichzelf te overtreffen, nieuwe invalshoeken te bedenken en door het jaar heen nog meer aanwezig te zijn in de stad Leiden. Bijvoorbeeld tijdens het Leids Cabaret Festival en de Museumnacht. In de maand juni is de populaire LFF Summer Special. Waar zomerfilms in een openluchtbioscoop voor de historische Pieterskerk te zien zijn. De afgelopen jaren bestond het Leids Film Festival onder andere uit onderstaande programmaonderdelen. Houd onze website in de gaten voor updates over het komende programma van 2011.

In het Panoramaprogramma vertoont het festival de laatste (voor)premières van mainstream movies en recente arthousefilms vanuit de hele wereld die toegankelijk zijn voor een breed publiek.

Tijdens de eerste lustrumeditie (2010) introduceerde het festival een nieuwe, internationale award: de Iron Herring. Deze prijs van €10.000,- wordt niet uitgereikt aan de filmmaker, maar aan de Nederlandse distributeur van de winnende film. Een internationale vakjury beoordeeld de genomineerde films. Het LFF hoopt met deze prijs, die uniek is in Nederland, het filmklimaat te verbeteren en een bijdrage te leveren aan de theatrale release van meer kwalitatieve filmproducties.

De Hollandse Nieuwe competitie is een van de belangrijkste redenen voor het ontstaan van het festival. Op zoek naar een platform voor nieuwe filmmakers besloot de organisatie zelf jong Nederlands talent de mogelijkheid te geven om hun werk op een groot scherm aan publiek te laten zien. De filmmakers strijden om de felbegeerde IJzeren Haring. Wil je je film insturen voor het LFF 2011? Zie professionals.

In samenwerking met de Leiden International Short Film Experience (LIsFE) stelt het LFF een programma samen met internationale korte films van over de hele wereld. En het publiek kiest de winnaar.

 Bezoek www.leidsfilmfestival.nl

Leids Film Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.