Wandel en maak onderweg je eigen groentequiche


-advertentiepositie-



Wandel en maak onderweg je eigen groentequiche

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zelf groenten plukken in de herfstvakantie

Vanaf september is er een nieuw netwerk van maaltijdwandelingen en -fietstochten door het hele land. Aan de hand van lekkere recepten en een wandelroute kan iedereen zelf ingrediënten voor een maaltijd verzamelen. In Noord-Holland zijn er door Landschap Noord-Holland een fietstocht in Bergen/Egmond en vanaf 19 oktober een maaltijdwandeling over Leyduin en Heemstede/Bloemendaal uitgezet.

Foodwalk
De wandeling van 14 kilometer start in Natuurvoedingswinkel Kiebert, Binnenweg 119A in Heemstede. Hier zijn een routekaartje en recepten verkrijgbaar. Aan deze wandeling is een recept van een Groentequiche gekoppeld waarvoor u tijdens de wandeling ingrediënten plukt uit de natuur of koopt bij verkooppunten op de route. De route brengt u vanaf het centrum van Heemstede door diverse landgoederen en buitenplaatsen. Zo komt u door wandelbos Groenendaal, het recent door Landschap Noord-Holland opgeknapte gebied de Overplaats en het romantische Leyduin.

Moestuin van Leyduin verkoopt pompoenen
Op zaterdag 19 oktober gaat de Foodwalk van Heemstede in première. Speciaal daarvoor zijn er bij de moestuin van Leyduin pompoenen te koop die in de quiche kunnen worden verwerkt. Stichting de Nieuwe Akker beheert naast de moestuin van Leyduin inmiddels ook een tweede biologisch-dynamische moestuin in Haarlem. We hopen op mooi herfstweer!

FOODWALKS is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en Stichting wAarde en maakt deel uit van het project Lekker Landschap. In samenwerking met vele partijen worden de komende jaren steeds meer FOODWALKS ontwikkeld, met als doel: natuurbeleving als dagelijkse kost. In iedere streek, voor ieder seizoen.

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij.

Let op: pluk met respect voor de natuur en zoveel mogelijk vanaf de paden.

 Bezoek www.landschapnoordholland.nl

Wandel en maak onderweg je eigen groentequiche
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.