't Veluws Zandsculpturenfestijn met een koninklijk tintje

't Veluws Zandsculpturenfestijn met een koninklijk tintje

Bezoek het Zandsculpturenfestijn met € 1,- najaarskorting.

Herinnert u zich nog de beroemde traan van prinses Maxima? Allerlei onvergetelijke momenten uit de Oranje geschiedenis beleef je opnieuw tijdens een bezoek aan 't Veluws Zandsculpturenfestijn.

Na de kasteelpoort bij De Beeldentuin word je verwelkomd door een koninklijke heraut. Hij wijst u de weg naar de kunstwerken, waar al vanaf 20 februari aan gewerkt is. In de eerste binnenruimte begint het verhaal over 500 jaar Oranje. Beelden van zand van Juliana van Stolberg, Willem van Oranje, Prins Maurits, Frederik Hendrik met zijn vrouw Amalia van Solms en Stadhouder Willem II en Mary Stuart brengen de geschiedenis tot leven. Op een grote wand van meer dan 7 meter is het volkslied 'geschreven', met alle vijftien coupletten.

't Veluws Zandsculpturenfestijn

Ook echt prachtig is het Paleis Soestdijk, dat helemaal op schaal is nagemaakt. Of wat te denken van koningin Wilhelmina, koningin Juliana en de Gouden Koets! Tijdens het festijn gaan carvers aan de slag met de koets en geven ze demonstraties.

Oranjemuseum

Daarnaast is er een Oranjemuseum met prachtige museumstukken uit de Oranje musea uit Buren en Diepenheim. Borstbeelden, schilderijen, borduurwerken, aanplakbiljetten en zelfs de stoel van Koning Willem III en de kroon van Koningin Wilhelmina zijn te zien.

Voor kids

Voor de kinderen is er een monorail. Vanuit drie losse wagentjes is er een prachtig uitzicht over de beelden. Voor kinderen is er een zandbak waar ze zelf aan de slag kunnen van een zandbeeld.

Kom naar 't Veluws Zandsculpturenfestijn en loop door de geschiedenis van het koniklijk huis. Zie de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane spelen en bekijk koningin Beatrix in gesprek met premier Rutte!

't Veluws Zandsculpturenfestijn met een koninklijk tintje

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.