Exclusieve rondleiding: Cees de steentijdman


-advertentiepositie-



Exclusieve rondleiding: Cees de steentijdman

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 9 en 10 november biedt het Westfries Museum u de mogelijkheid oog in oog te staan met de oudste man van Noord-Holland. Maak kennis met ‘Cees’, de steentijdman, meer dan 4500 jaar oud, in een exclusieve rondleiding. In 1990 werd bij een opgraving op de Mienakker tussen Hoogwoud en Aartswoud het skelet van een man gevonden. Een bijzondere vondst want het bleek te gaan om het skelet van een man die zo’n 4500 jaar geleden geleefd heeft, in een periode die archeologen de steentijd noemen. Al 23 jaar is dit skelet de best bewaarde prehistorische mens van Nederland.

In opdracht van de provincie Noord-Holland en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed is een reconstructie gemaakt van de steentijdman, die de naam ‘Cees’ heeft gekregen. Het resultaat is verbazingwekkend.

Exclusieve rondleiding

Op zaterdag 9 en zondag 10 november biedt het Westfries Museum de mogelijkheid om de steentijdman te komen bekijken. Samen met een reconstructie van het ‘dodenhuis’ waarin het skelet gevonden is staat ‘Cees’ opgesteld in de prachtige gewelfkelder van het museum. In een exclusieve rondleiding van 20 minuten vertellen archeologen over de vondst, de reconstructie en het leven van de steentijdman. Slechts 120 mensen kunnen deelnemen aan de rondleidingen. Aanmelden is daarom verplicht, dat heel gemakkelijk kan via www.westfriesmuseum.com.

 Bezoek wfm.nl

Exclusieve rondleiding: Cees de steentijdman
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.