1

Varen en wandelen door de Eilandspolder




Varen en wandelen door de Eilandspolder

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Varen en wandelen door de Eilandspolder
Tussen Driehuizen en Graft is het prachtig!

De Eilandspolder is een van de mooiste landschappen in Noord-Holland. De natuur is er schitterend en over de geschiedenis van de dorpen is veel te vertellen. Theo de Wit van Landschap Noord-Holland doet dat tijdens een rondvaart op zondag 5 augustus van 11.00 – 14.00 uur. Onderweg stappen we uit in Graft en wandelen naar Noordeinde. Een route vol bezienswaardigheden!

De vaartocht start bij Driehuizen en onderweg kunt u genieten van bloeiende planten en de dieren die we tegen komen. Bij Graft stappen we uit. Hier bekijken we het prachtige raadhuis uit 1613, ontworpen door Leeghwater. Tot 1952 stond de 17e eeuwse kerk er naast. Omdat er geen geld was om die te restaureren werd het gebouw gesloopt. De zerkenvloer is gelukkig bewaard gebleven en nu officieel een monument. We wandelen onderweg langs de Sapmeer. Dit meer is in de 17e eeuw drooggemaakt. In Noordeinde bekijken we de Vermaning, waar doopsgezinden al sinds het einde van de 16de eeuw hun bijeenkomsten houden. Hier stappen we weer in de boot om naar het vertrekpunt terug te keren.

Heeft u zin om mee te varen en te genieten van de prachtige Eilandspolder met z’n mooie dorpjes? Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.landschapnoordholland.nl/de-natuur-in Bij problemen kunt u bellen met 088-0064455 (tijdens kantooruren). De kosten bedragen € 10,00 per persoon, Beschermers betalen € 6,50. Kinderen tot 12 jaar € 4,50, van Beschermers € 3,50.
De excursies worden gevaren in een open excursieboot, het kan soms fris zijn op het water. Startpunt is de Werkschuur De Molenaar van Landschap Noord-Holland. Deze ligt aan de Oudelandsedijk 1a, ten zuiden van het dorpje Driehuizen.

 Bezoek www.landschapnoordholland.nl

Varen en wandelen door de Eilandspolder
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.