1

Kunsten in de Monumenten en Vestingstedendagen




Kunsten in de Monumenten en Vestingstedendagen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een weekend barstensvol cultuur en historie! Kunsten in de Monumenten, Vestingstedendagen en Openluchtspektakel Diederick, alles in het tweede weekend van september in het kader van 800 jaar stad.

Kunsten in de Monumenten
Tijdens Kunsten in de Monumenten brengen kunst en cultuur de monumenten in Bergen op Zoom en Halsteren tot leven. Belangstellenden kunnen niet alleen gratis een kijkje nemen in een groot aantal monumenten, maar er ook nog van alles beleven.

Het thema van de landelijke Open Monumentendagen 2012 is ‘Groen van Toen’. Rondom dit thema is een zeer uitgebreid en gevarieerd programma opgesteld. Muziek, theater, beeldende kunst, lezingen, demonstraties, exposities en rondleidingen laat jong en oud van 7 tot en met 9 september cultuur beleven in de breedste zin van het woord.

Vestingstedendagen
Historische kostuums, spelen, gevechten en de sfeer van weleer. Samen met vele vertegenwoordigers uit de andere vestingsteden maken de inwoners van Bergen op Zoom er een geweldig historisch spektakel van. Bovendien staat er een internationaal re-enactmentspektakel op het programma, dat u niet mag missen!

Openluchtspektakel Diederick
Van 31 augustus tot 9 september brengt stichting De Vierschaer opnieuw een uniek openluchtspektakel waarin spanning, drama, zang, dans en theatrale effecten zijn verenigd. Vierhonderd medewerkers, schitterende historische kostuums, indrukwekkende massascenes en bloedstollende duels in het prachtige stadspaleis het Markiezenhof.

Kom en beleef 800 jaar Bergen op Zoom in het 2e weekend van september!

 Bezoek www.800jaarstad.nl

Kunsten in de Monumenten en Vestingstedendagen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.