Kerst tussen de dieren in Kallenkote


-advertentiepositie-



Kerst tussen de dieren in Kallenkote

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Na een drietal succesvolle kerstmarkten sinds 2010, organiseert Dierenpark Taman Indonesia op 15 december alweer voor de vierde keer een Pasar Natal. Een Pasar Natal is een Indische Kerstmarkt met levende kerststal, een optreden van Indische koor Api Injil uit Hoogeveen, en een pasar met verschillende kraampjes. Deze dag is ook het park gratis toegankelijk, om geld in te zamelen voor de Balispreeuw, bijzondere sneeuwwitte vogel uit Bali, Indonesië.

Vierde Kerstmarkt in Kallenkote
Naast een eindejaarsuitverkoop in de toko van Taman Indonesia, valt er een hoop te snuffelen op de Pasar Natal. Verschillende kramen bieden onder andere sieraden, Gluhwein, ansichtkaarten , handgemaakte wollen souvenirs, zeepjes en natuurlijk Aziatische snuisterijen aan. Ook is het eethuis van Taman Indonesia open, en kan er tropisch gesmikkeld worden. De kerstmarkt is gratis toegankelijk en geopend van 14.00 – 17.00 op 15 december. Bij de entree van het park wordt een vrijwillige bijdrage voor de Balispreeuw gevraagd, ten goede van Stichting Begawan in Bali, die zorg draagt voor het uitzetten van Balispreeuwen op het eiland Nusa Penida.

Gospelkoor Api Injil laat Indische kerstliederen horen
Het gospelkoor Api Injil, wat evangelisch vuur betekent, bestaat uit 15 leden van de Geredja Protestan Maluku te Hoogeveen. Eind jaren '90 is het koor opgericht om 1 keer in de maand deel te nemen aan de bijzondere dienst in gemeente Hoogeveen. Een van de doelstellingen van de groep is om de geloofsbeleving een kleur mee te geven van de tweede generatie Molukkers. Uiteraard ook om de boodschap van Jezus Christus door te geven voor een ieder die er naar wil luisteren. Normaliter treedt het koor alleen in onze kerkelijke gemeente op. Echter, de laatste jaren wordt het koor steeds vaker gevraagd door externe instanties en kerkelijke gemeenten.

Goede doel
Benefiet voor de Balispreeuw

Dierenpark Taman Indonesia doet mee met een speciaal fokprogramma van de Balispreeuw om deze prachtige witte vogels weer in het wild terug te kunnen zetten. Stichting Begawan uit Bali monitoren deze dieren, en laten de jongen weer in de natuur los op het eiland Nusa Penida, vlakbij Bali. Komend jaar 2014, zal Taman Indonesia actie gehouden voor de Balispreeuw, en geld inzamelen om het monitoren van deze prachtdieren in stand te houden. Met de kerstmarkt vragen we om aandacht voor deze witte vogel, in het Indonesisch Jalak Bali genoemd. De tuin en de kerstmarkt zijn gratis toegankelijk, maar bij de entree zullen geldbussen staan, waar u uw donatie kunt doen voor de Balispreeuw. Ook het gospelkoor geeft een benefiet concert, en zal geld inzamelen bij hun optreden. Daarnaast zal er een speciaal standje zijn met leuke spullen, waarbij de opbrengst naar de vogel zal gaan. We hopen dat u met de kerstgedachte in uw hoofd ook zal doneren om meer deze vogel en zijn nakomelingen te steunen!

 Bezoek www.taman-indonesia.nl

Kerst tussen de dieren in Kallenkote
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.