Nationale Kringloopdag




Nationale Kringloopdag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In 2009 heeft Nederland kennis gemaakt met de wereld achter de kringloop door het thema: "Ontdek de wereld achter de kringloop". Het was feest in bijna alle bij BKN (Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland) aangesloten kringloopwinkels in Nederland. De eerste en zeer succesvolle Nationale Kringloopdag (NKD).

De NKD 2012, de inmiddels 4e editie, zal plaatsvinden op zaterdag 6 oktober 2012. Het thema van dit jaar is: "De vlag uit voor hergebruik!”. De NKD 2012 gaat 2 weken voorafgaand aan 6 oktober met verschillende acties bijdragen aan een recordinzameling van hergebruikte spullen. Spullen die een tweede leven krijgen en daardoor niet onnodig in de afvalstroom terecht komen. Op deze manier voorkomen we een hoop CO2-uitstoot, omdat er geen energie en grondstoffen, zoals hout en metaal, nodig zijn om bijvoorbeeld een nieuwe tafel te maken. Uitermate geschikt voor hergebruik zijn onder andere: speelgoed, kleren, stoelen, schemerlampen, cd's, tafels, kasten en boeken!

Er zijn allerlei unieke acties en iedereen helpt mee; jong en oud! Vind lang verborgen schatten in kringloopwinkels uit het hele land in de online veilingkast. Ruil je boek voor een ander leuk boek in het kader van de Kinderboekenweek en maak kennis met Hansje Kringloop. Kortom doe mee met diverse leuke acties waar je kans maakt op unieke prijzen als je jouw spullen naar een deelnemende kringloopwinkel bij jou in de buurt brengt. Op 6 oktober worden deze 2 actieweken afgesloten met een feestelijke dag, waar volop prijzen gewonnen kunnen worden.

 Bezoek www.kringloopdag.nl

Nationale Kringloopdag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.