Modelspoordagen




Modelspoordagen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Liefhebbers van modelspoor zijn van harte welkom op de Nederlandse Modelspoordagen van 19 & 20 januari in Rijswijk. Naast verschillende activiteiten voor kinderen, kunnen bezoekers meer dan 20 tentoongestelde modelbanen verwachten en een uitgebreid aanbod aan modelspoorartikelen.

Activiteiten voor kinderen


De mannen en vrouwen van Stoomgroep West Zuiderpark rijden al ruim 37 jaar over eigen spoorbanen in het Zuiderpark van Den Haag. Speciaal voor de Nederlandse Modelspoordagen komen zij met de mobiele spoorbaan naar Rijswijk om kinderen en volwassenen de ervaring te bieden mee te kunnen rijden op een echte miniatuur trein. Een ritje kost € 0,50. Daarnaast is er een rangeerbaan waar kinderen hun rangeerdiploma kunnen halen. Ze leren op de juiste manier de trein van punt A naar B te sturen.

Tentoonstellingen & demonstraties


Er zijn meer dan 20 verenigingen en thuishobbyisten aanwezig om hun zelfgebouwde modelbanen tentoon te stellen. De bouwers zijn soms jaren bezig om hun baan te perfectioneren. Zo treft men
‘het Braggels Baenke’ van een Belgische modelspoorfanaat. Het Braggels Baenke betekent letterlijk een ”in elkaar geprutst baantje”. Alle modelbouwwetten werden bij de bouw overtreden, maar het
resultaat is het aanzien waard. Bij de verschillende demonstratiestands kunnen alle vragen over de modelspoorhobby gesteld worden. Leer hier onder andere hoe een treinbaan ontworpen moet worden en welke hard- en software er nodig is om bepaalde functies te kunnen realiseren.

 Bezoek www.modelspoordagen.nl

Modelspoordagen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.