1

Snertwandeling over UNESCO Werelderfgoed Schokland




Snertwandeling over UNESCO Werelderfgoed Schokland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Verken Schokland met de gidsen van Het Flevo-landschap op zaterdag 26 januari. De bijzondere omgeving van dit UNESCO Werelderfgoed, met haar rijke cultuurhistorie en unieke landschap, is een uitstekende locatie voor een heerlijke winterwandeling. De excursie start om 15.00 uur vanuit bezoekerscentrum De Gesteentetuin, Keileemweg 1 op Schokland.

Deze tocht door het heden en verleden laat zien hoe het leven op Schokland vroeger was. Doordat Schokland vroeger een eiland was, is hier een bijzondere grondsamenstelling ontstaan. Hierdoor is de flora en fauna op en rond Schokland zeer divers. In het Schokkerbos groeien dan ook een groot aantal verschillende planten, mossen en paddenstoelen. Verschillende roofvogels, spechten en de boomklever voelen zich er thuis.

Rond 17.00 uur wordt de wandeling afgesloten met een kop warme snert in het bezoekerscentrum. Warme kleren en laarzen of waterdichte schoenen worden aanbevolen.

Geïnteresseerden kunnen zich dagelijks tussen 12.00 en 16.00 uur telefonisch aanmelden via 0320-286130. Graag vóór 25 januari opgeven. De kosten zijn € 7,50 voor begunstigers en € 9,50 voor niet-begunstigers, inclusief een lekkere kop snert. Voor meer informatie kijk op www.flevolandschap.nl.

 Bezoek www.flevolandschap.nl

Snertwandeling over UNESCO Werelderfgoed Schokland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.